Постављене соларне клупе у Сакару: Плато на плажи уређен по жељи грађана

На предлог грађана месне заједнице Сакар, општина Мали Зворник уредила је плато у близини плаже у овој месној заједници, који мештани и посетиоци најчешће користе за одмор и дружење.

Набављене су и постављене две соларне клупе, канта за смеће и посађене руже стабљашице.

Канте за смеће постављене су и на потезу од центра Малог Зворника до Сакара, поред стазе за пешаке, на деоници којом Малозворничани радо шетају.

Опремање шеталишта до плаже у Сакару и адаптација дела плаже обављени су у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана“, а коштало је 640.000 динара.

Неформална група грађана, као предлагач наведених активности, учествовала је у изведеним радовима у износу од 10 одсто од вредности закљученог уговора о јавној набаци, односно са 64.000,00 динара, кроз волонтерски рад, на начин што се у уградњи добара ангажовало 10 грађана.

Укупно девет различитих активности и радова на територији општине у текућој години обухваћено је пројектом „Мали Зворник по мери грађана“, а за ове намене опредељено је укупно 5.200.000 динара, од чега су 4.000.000 динара средства општине, а преосталих 1.200.000 динара донација Владе Швајцарске, која је наведени пројекат подржала кроз Програм реформе пореза на имовину и који општина Мали Зворник, уз подршку Швајцарске агенције за развој (SDC), реализује од 2018. до 2021. године.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, радове у месним заједницама у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана грађани су предложили на позив локалне самоуправе средином протекле године и своје предлоге подржали потписима.

Јавни позив за доделу средстава за реализацију предложених радова спроведен је током августа, након чега је комисија општине разматрала приспеле предлоге и изабрала оне који су испунили прописане критеријуме.

Јевтић је рекао да му је веома драго што су грађани показали велико интересовање за учешће у пројекту, да овакав начин рада раније није био пракса, али да се испоставио као веома добар и да верује да ће грађани убудуће још активније учествовати у одлучивању о трошењу новца из буџета општине и унапређењу услова за живот у локалној заједници.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Мали Зворник инфо

 

 

 

Share