Постављен дрвени летњиковац за седење и дружење у центру Малог Зворника

На платоу испред стамбене зграде у Улици Краља Петра I у Малом Зворнику постављен је мобилијар за седење и дружење.

Набавка и постављање мобилијара реализовани су на предлог неформалне групе грађана месне заједнице Центар, у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана”.

Вредност набавке и радова износи 537.120 динара.

Грађани месне заједнице Центар укључили су се у извођење радова на уређењу објекта и на тај начин обезбедили учешће у пројекту у износу од 10 посто укупне вредности наведених активности.

Председник општине, Зоран Јевтић, подсетио је да је укупно девет различитих активности и радова на територији општине у текућој години обухваћено овим пројектом.

За ту намену опредељено је укупно 5.200.000 динара, од чега су 4.000.000 динара средства општине, а преосталих 1.200.000 динара донација Владе Швајцарске, која је пројекат „Мали Зворник по мери грађана” подржала кроз Програм реформе пореза на имовину, преко Швајцарске агенције за развој (SDC).

Јевтић је истакао да су радове у месним заједницама у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана” предлагали грађани, на позив локалне самоуправе, те да су предлоге подржали потписима.

Он је навео да му је веома драго што су грађани показали велико интересовање за учешће у пројекту, да овакав начин рада општина раније није практиковала, али да се испоставио као веома добар и да верује да ће грађани убудуће још активније учествовати у одлучивању о трошењу новца из буџета и унапређењу услова за живот у локалној заједници.

Јавни позив за доделу средстава за реализацију предложених радова спроведен је током августа 2020. године, након чега је комисија општине разматрала приспеле предлоге и изабрала оне који су испунили прописане критеријуме.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

 

Share