Посело у Дому културе: Неговање народног стваралаштва

🏞 У сусрет пролећу и првом јубилеју, у Малом Зворнику је 15. марта уприличено девето Народно посело, традиционална смотра народног стваралаштва и рукотворина наших суграђанки и свих гошћи које нам периодично долазе из Подриња, Азбуковице, Рађевине, Јадра, Подгорине и суседне регије Бирач у Републици Српској.

Циљ организатора, библиотеке „17. септембар”, је да народно стваралаштво и обичаје нашег краја трајно сачувају од заборава, жеља да старије суграђане поново окупе, а младе нараштаје упознају са начином живота наших предака и савременика у зрелијим годинама. 🧶 🪡 🧵

Наступили су чланови фолклорне и музичке секције „Удружења грађана Мина и Андреј”, млађег, средњег и старијег узраста, из Малог Зворника, Радаља и Велике Реке и Етно група „Лозице”.

У завршници музичког дела програма бриљирала је Александра Сашка Падров, професор соло певања, солисткиња Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине, уз чланове пратећег оркестра.

У присуству председника општине Мали Зворник, Зорана Јевтића, посетиоцима посела и вредним прељама обратила се директорка библиотеке „17. септембар”, Славојка Спасеновић, у име представника организатора и покровитеља.

Традиционално, медијски промотери су „Обичаји Рађевине – Породица Пантелић” (Филмска продукција три – Д) и интернет портал Мали Зворник инфо.

💻 Извори: Библиотека „17. септембар” / Мали Зворник инфо

📷 Фото галерија: Мали Зворник инфо

⌨️ Д.В.К.

Share