Полицајци хероји дана: Трудница била заглављена у колони возила

Захваљујући Ненаду Ракићу и Чеди Стефановићу, радницима Полицијске станице у Малом Зворнику, мали Сергеј Перић родио се прошлог уторка у лозничком породилишту, а не у аутомобилу свог деде Предрага Пеђе Спасојевића, који је покушао да тридесетак километара од Амајића до Лознице пређе што брже и своју снају одвезе до болнице.

,,Радио сам у школи у Доњој Трешњици када ми је син Марко послао поруку да је његова супруга Маја добила болове и да им хитно треба превоз до породилишта. Покупио сам их у Амајићу, где су били у посети родбини и ту је наша авантура почела’’, прича учитељ Предраг, и додаје да је током свега са њима у колима била и његова унука Емилија стара свега 13 месеци.

Међутим, чим су кренули наишли су на препреку! Због радова на путу, од Малог Зворника до Бање Ковиљаче постављено је шест семафора који регулишу наизменични саобраћај, а због болова, трудници је било јако тешко да на сваком чека по неколико минута на пролаз.

,,Болови нису били лажни, журио сам, али пред семафорем у Брасини колона возила је била дуга око километар. Чекали бисмо барем пола сата, а то је било заиста превише. Послао сам Марка да провери да ли није неки удес на путу и ако има полиције да им објасни да смо у проблему. На срећу, у колони је била патрола и чим су чули шта се дешава, полицајци су укључили ротацију и обезбедили нам пролаз“, прича учитељ.

Захваљујући њима извукли су се из гужве и стигли до породилишта у Лозници, а Мају су одмах увели у салу. Док је отворена историја болести, порођај је већ успешно био завршен.

Учитељ Пеђа се путем друштвених мрежа захвалио полицајцима, а послао је 5. децембра и званичан допис командиру полицијске станице у Малом Зворнику, у којем изражава најискренију захвалност на помоћи у тренутку када је то било најпотребније.

,,Живимо у времену када је свака негативна кампања добродошла, а негативни примери подржани на друштвеним мрежама и у медијима. Имам част и задовољство да истакнем позитиван пример Ваших радника, Ваше станице и Вас као њиховог надређеног, уз искрену наду да да ће бити више оваквих и сличних дописа у наредном периоду“, наводи се у допису одговорном старешини Полицијске станице у Малом Зворнику.

Предраг Спасојевић професор је разредне наставе у ОШ „Милош Гајић“ у Амајићу, добитник престижне Светосавске награде за допринос развоју образовања у Србији, 2012. године и добитник највишег јавног признање општине Мали Зворник, повеље, за хуманитарни рад у условима ванредне ситуације, током бујичних поплава 2014. године. Својим примером инспирише ученике и суграђане.

Извори: Блиц / Мали Зворник Инфо

Новинари: Слободан Пајић / Далибор Крстић

Sergej Perić
Мали Сергеј Перић безбрижно спава у свом дому

Фотографије: Слободан Пајић / Предраг Спасојевић

 

Share