Покренимо чаролију!

Традиционалном новогодишњом приредбом, у новом руху, удруженим снагама генерација које се савршено допуњују, у новој сценографији и кореографији, колектив Предшколске установе „Црвенкапа” организовао је 26. децембра две приредбе, „Новогодишња чаролија”, у 12.00 и 17.00 часова, за полазнике припремног предшколског програма и децу из целодневног боравка.

Након једносатне представе, где су бројни актери из Света бајки немоћно трагали у Чаробној шуми за заметнутим новогодишњим поклонима и неутешним Деда Мразом, пар тајних агената Агенције против отмице пакетића (Инспектор Тајни и Ђорђе Ђокица Сметало) решио је случај пажљивом реконструкцијом догађаја и искуствима из праксе. Једна пакосна, ни мало наивна „шала”, Злобомира Злоћка и Великог Кварнића добила је драматичан заплет, када су се, отуђивши пакетиће, усудили да напакосте Деда Мразу и дечици, а употребили су прах лажи, беса и „мргуд” прах на Снежани, Пепељуги и Црвенкапи.

Деца нису могла препознати ове јунакиње у новом издању, све док се тајни агенти нису досетили да се у Недођији пре, безмало, две деценије чаролијом преображаја догодио идентичан скандал, те да наши предшколци могу распршити те чини удруженом енергијом и вибрацијама чистих душа, добрим мислима, смехом и љубављу, ухвативши се за руке.

Дружили су се и са Златокосом, Ивицом, Марицом, зецом, ловцем Јоцом и ватрогасцем, док су Злоћко и Кварнић планирали велики преврат у Свету бајки и напад на Деда Мраза са чак 5000 петарди. Нимало безазлено, а посетиоци представе су добили савете да не употребљавају током новогодишњег славља ватромете и петарде без присуства искуснијих укућана.

Група васпитачица, ентузијаста, већ годинама пише текстове, прави сцену, осмишљава костиме и креира садржај у коме предшколци уживају. Сада су имале прилику да, после дуже паузе, поново изведу ову представу.

Директорица ПУ „Црвенкапа” Олга Спасојевић не крије задовољство чињеницом да је колектив, који предводи, успешно наступио пред препуном салом задовољних посетилаца. Наши најмлађи суграђани су од вртића добили пакетиће захваљујући равномерном финансијском учешћу родитеља и локалне самоуправе.

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share