Новогодишњи пакетићи из Малог Зворника за децу Косовске Митровице

Општина Мали Зворник за децу Косовске Митровице: Морамо да вас гајимо у миру, да постанете добри људи

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић данас је поводом предстојећих празника уручио хиљаду новогодишњих пакетића малишанима у предшколској установи „Даница Јарамаз”, ученицима Основне школе „Владо Ћетковић” и Школе за основно и средње образовање „Косовски божур”.

Представници општине Мали Зворник, председник Зоран Јевтић и заменик председника Милош Радојчић, боравили су данас у Косовској Митровици, где су најмлађим Митровчанима поделили хиљаду поклон-пакетића поводом новогодишњих и божићних празника.

Председник ове општине Зоран Јевтић изразио је задовољство што како је рекао, сваки пут када дође у Косовску Митровицу види све више деце.

„Морамо да вас гајимо у миру, стабилности, да вас све изведемо на прави пут, да постанете добри људи и да и ви сутра кад одрастете, делите поклоне другој малој деци, али да све то буде у миру. Желим вам срећне божићне и новогодишње празнике, хвала Богу да вас има оволико и да вас сваке године буде много више”, рекао је Јевтић током посете Предшколској установи „Даница Јарамаз”.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић захвалио је у име локалне самоуправе на поклонима за малишане.

„Постоје људи који константно мисле на нас и ово је прави доказ да је цела Србија и све општине и сав народ са нама. Потврда тога јесте и данасњи долазак председника општине Мали Зворник који је обезбедио хиљаду пакетића за малишане у нашем граду, да на неки начин унесе осмех, радост и топлину током новогодишњих и божићних празника. Косовска Митровица и Мали Зворник су братимљене општине и ово је показатељ да у тешким моментима требамо бити једни уз друге и солидарност неће изостати ни овога пута”, рекао је Спирић.

На поклонима се захвалила и директорка обданишта Горица Маринковић. Она је напоменула да сваке године уписује све више деце и надају се да ће их и у наредној години бити још више.

„Зато се и надограђујемо, проширујемо, добијамо нове пројекте и на тај начин остаћемо на КиМ”, казала је Маринковић.

Након посете вртићу, делегација из Малог Зворника обишла је и Школу за основно и средње образовање „Косовски божур”. Потом, у Митровачком двору, пакетићи су уручени полазницима предшколског програма ОШ „Влада Ћетковић” из јужног дела Косовске Митровице.

Извори: Радио Косовска Митровица / Радио Контакт Плус

Фото: Радио Контакт Плус

Фото галерија: Радио Косовска Митровица

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share