Подршка спорту: Девет милиона динара за спортске клубове

Девет милиона динара за спортске клубове

У току израда правилника за категоризацију спорских клубова на подручју општине. Процедура ће бити спроведена у наредних месец дана.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић данас је са представницима спортских клубова са подручја општине потписао уговоре о финансирању годишњих и посебних програма у области спорта.

Према његовим речима, за развој и унапређење спорта локалним буџетом за 2017. годину опредељено је девет милиона динара. На име реализације годишњих програма 14 спортских клубова добило је укупно 7.450.000 динара, док је за посебне програме у спорту издвојено 1.100.000 динара, по основу 13 пројектних предлога, поднетих од стране девет спортских клубова. Преосталих пет одсто средстава планираних за спорт, у износу од 450.000 динара, у складу са Законом о спорту, служиће за покривање ванредних трошкова.

Непосредно пре потписивања уговора, Јевтић  је рекао да су средства намењена за спорт у општини Мали Зворник у последње две године увећана око 30 посто, односно за 2.000.000  динара, те да је план да се она, у складу са могућностима, и убудуће повећавају.

„Нисам присталица гашења ниједног клуба, нити манифестације. Напротив, сматрам да треба радити на пружању подршке постојећим и подстицању отварања и развоја нових клубова,  јер је спорт веома важан сегмент за живот заједнице, али је увођење реда у овој области веома битно“ рекао је Јевтић.

Он је као веома важну истакао чињеницу да је расподела средстава клубовима ове године извршена на крајње транспарентан начин и позвао представнике клубова да заједнички раде на отклањању свега што су до сада биле грешке и евентуалне неправилности у раду.

Говорећи о плановима у погледу уређења спортских терена, Јевтић је рекао да од представника спортских клубова у текућој години очекује пуну сарадњу у погледу ангажовања, првенствено на решавању имовинских односа на парцелама спортских терена, ради њиховог адекватног укњижења.

„Намера нам је да за уређење спортских терена средства затражимо преко пројеката, конкурисањем код различитих фондова. Међутим, то је могуће тек након решавања имовинских односа на парцелама спортских терена и зато је то посао који најпре морамо обавити“, закључио је Јевтић.

Заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић информисао је представнике спортских клубова да је у току израда правилника за категоризацију спорских клубова на подручју општине и да је то процедура која треба да буде спроведена у наредних месец дана.

Према његовим речима, категоризација спортских клубова је законска обавеза, проистекла из Закона о спорту, захваљујући којој ће област спорта бити значајно уређена и омогућити боље планирање улагања у овој области.

На подручју општине Мали Зворник активно је 14 спортских друштава. Једно од најстаријих је ФК „Јединство“ Мали Зворник. Председник овог клуба Томица Јовановић, након потписивања уговора са општином о финансирању годишњег и два посебна програма, рекао је да ће се овај клуб трудити да у 2017. години уђе у виши ранг такмичења. Он је поручио да је потребно што више радити са млађим селекцијама у општини, не само у ФК ,,Јединство“ него и у другим локалним клубовима.

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

 

Share