Подршка развоју: Јединствена туристичка понуда и промоција општине Мали Зворник

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић најавио је интензиван рад у новој години на креирању јединствене туристичке понуде општине, која, кроз адекватну промоцију, треба да допринесе туристичкој афирмацији и развоју места.

Према његовим речима, рад на припреми јединствене туристичке понуде општине Мали Зворник биће изведен у неколико фаза, од којих прва подразумева формирање стручног тима и израду базе података о свим туристички занимљивим локацијама у општини, манифестацијама, споменицима, обичајима и другим специфичностима, које Мали Зворник издвајају од других места.

Након креирања базе података, са фотографијама и видео записима, уследиће израда појединачних туристичких аранжмана према циљним групама, који ће бити рађени двојезично, на српском и енглеском језику, и који треба да заинтересују туристе за овај део Србије.

Јевтић је објаснио да ће после тога јединствена туристичка понуда општине Мали Зворник бити промовисана путем званичног интернет портала општине, друштвених мрежа, штампаних публикација, те промоцијом општине на, што више, туристичких манифестација у региону.

Упоредо са наведеним активностима, у 2017. години интензивно ће бити рађено и на припреми пројектних предлога за унапређење туристичке понуде општине Мали Зворник, кроз уређење туристичке инфраструктуре и обогаћење садржаја, са акцентом на повезивању са другим општинама, односно међуопштинској и прекограничној сарадњи у овој области.

Председник општине Зоран Јевтић рекао је и то да је, у складу са планом рада на развоју туризма, у догледном периоду предвиђено и ангажовање туристичких водича, те стављање у функцију свих ресурса који могу да допринесу развоју туристичке привредне делатности у Малом Зворнику.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија: Миодраг Ћирић / Општинска управа општине Мали Зворник

Уредник: Далибор Крстић

Share