Подршка неразвијеним општинама у Србији: Потписан уговор за набавку камиона кипера

Општина Мали Зворник набавиће нови камион, тространи кипер, који ће служити за насипање путева и превоз различитих материјала.

Набавку камиона суфинансираће Министарство за развој недовољно развијених општина Републике Србије, на име чега је локалној самоуправи определило 7.000.000 динара.

Уговор о коришћењу наведених средстава председник општине, Зоран Јевтић, потписао је у среду, 29. марта, у Нишу.

Поводом потписивања уговора, Јевтић је рекао да ће камион кипер бити седмо по реду возило које је општина набавила за Јавно комунално предузеће „Дрина” у последњих 15 година, настојећи да обнови возни парк предузећа и унапреди услове за обављање комуналних делатности.

Будући да је вредност камиона око 16.000.000 динара, преостали потребан износ од 9.000.000 динара биће обезбеђен из буџета општине.

Министар Новица Тончев на догађају у Нишу, осим са председником општине Мали Зворник, уговоре о подршци неразвијеним општинама у Србији, у укупној вредности од 245.000.000 динара, потписао је са представницима још 43 локалне самоуправе.

Министарство за развој недовољно развијених општина суфинансирало је и набавку камиона за чишћење канализације за ЈКП „Дрина”, на име чега је 2022. године општини Мали Зворник донирало 8.000.000 динара.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share