Подршка Лазару пред светско финале за иновације у агробизнису

Гласајте за нашег суграђанина Лазара Јовановића и Smart Watering tim!

У току је #FACAgripreneurs on-line загревање и борба предузетника из целог света пред светско финале у агробизнису! Гласајте за Лазара и помозите му да што већим бројем гласова скрене пажњу светског жирија:

http://bit.ly/2lCgfmE

Лазар Јовановић с поносом каже: “Наш тим је добио шансу да Smart Watering идеју презентује светској јавности и потенцијалним партнерима и инвеститорима на такмичењу за најбољи стартап из области пољопривреде. Даћемо све од себе да се пласирамо у топ осам супер финалиста и изборимо се за главну награду и светског победника FAC 2017.”

Након освојеног првог места на националном финалу такмичења у агро бизнису, које је одржано крајем претходне године, 18. новембра 2016. у Новом Саду за време Global Enterpreneurship Week (GEW), Лазар Јовановић се пласирао на светско финале такмичења за стартапе и предузетнике “Future Agro Challenge”. По дефиницији, стартап је пословна идеја која подразумева неку изузетну иновацију у пословању. Стартап је млада фирма која развија потпуно нови, никада виђени производ (често базиран на најновијим технологијама). Сама реч значи покренути или започети.

“Поносни смо на наше младе таленте и желимо да што већи број младих, креативних људи искористи могућност да преко наших националних такмичења учествује на светским партнерским догађајима као што су Future Agro Challenge или Creative Business Cup. Иако је још увек студент, Лазар је већ и предузетник а таквих примера је све више, и они заслужују нашу пуну пажњу и подршку”, рекла је Татјана Калезић, директорка Serbia Start Up.

Future Agro Challenge (FAC) је светски шампионат у предузетништву и убраја се у највећа светска такмичења која подржавају и подстичу иновације из области агробизниса и пољопривреде. На стотине агро стартапова, визионара, произвођача и стручњака са свих континтинената, на FAC излаже своје иновативне идеје из области пољопривредне производње и агротехнологија. FAC је заправо централни догађај Глобал Global Entrepreneurship Congress (GEC) чија је традиција да се сваке године одржава у другој земљи.

Као победнички тим националног финала Future Agro Challenge Србија 2016, тим Smart Watering је добио шансу да, у конкуренцији од 50 земаља, представи свој пословни концепт за даљинско наводњавање на светском финалу такмичења FAC које ће се ове године одржати од 12. до 15. марта у Јоханесбургу, главном граду Јужноафричке Републике.

“Подршка најбољих компанија из Србије као што су Schneider Electric DMS NS из Новог Сада, Делта Аграр из Београда и Енергомонт из Суботице, које су омогућиле да Лазар и Smart Watering тим учествују на светском финалу, јасан је показатељ и позитиван пример да корпорације препознају потенцијал и енергију младих предузентика, да разумеју колико је важно да учествују на оваквим међународним догађајима и да су спремне да им помогну на самом почетку развоја, и овим путем им се захваљујем у име Serbia Start Up организације”, нагласила је директорка Татјана Калезић.

Оно што је још важније, након повратка из Јоханесбурга, Лазара очекују и нове пословне могућности са овим успешним компанијама на пројектима који су у вези са аутоматизацијом и унапређењем система за наводњавање као што су на пример, засади компаније Делта Аграр и други.

Видео запис: Smart Watering – Serbia

Не заборави да гласаш за Лазара и Smart Watering тим овде: http://bit.ly/2lCgfmE

Корисни линк:

http://www.serbiastartup.rs/2017/03/02/podrzi-mladi-tim-iz-srbije-na-svetskom-takmicenju-u-agro-biznisu/

Архива: Мали Зворник Инфо / Далибор Крстић

Иновацијa Лазара Јовановића: Систем даљинског наводњавања путем SMS

Share