Подриње: Општинско правобранилаштво основано и у Малом Зворнику

Одлуком Општинског већа Мали Зворник Бранислав Мишић, дипломирани правник из Малог Зворника, стручни сарадник Општинске управе, постављен је у протеклој седмици на место општинског правобраниоца.

Овим је по први пут у Малом Зворнику од оснивања општине установљена институција општинског правобранилаштва.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је тим поводом да је Општина Мали Зворник на овај начин коначно добила прилику да на прави начин заступа и штити своје правне интересе.

Захваљујући овој одлуци, према његовим речима, послови везани за правобранилаштво одвијаће се много брже и ефикасније, а самим тим и квалитетније, јер ће све неопходне радње обављати лице које је искусно и запослено у Општинској управи.

Осим тога, консултације у вези поступака моћи ће да се одвијају на лицу места, без преписке и слања предмета поштом, као што је то до сада рађено, када је интересе Општине Мали Зворник штитило Градско правобранилаштво у Лозници.

,,Због повећаног обима посла Јавног правобранилаштва града Лознице, сугерисано нам је почетком марта 2015. године да Мали Зворник може ефикасније заштитити своје имовинске интересе формирањем правобранилаштва. Правобранилац је постављено лице и не подлеже забрани запошљавања, а коефицијент за обрачун плате је по основу сложености и одговорности изједначен са коефицијентом начелника Општинске управе“, казао је Јевтић.

Бранислав Мишић, правник из Малог Зворника на место јавног правобраниоца постављен је на мандатни период од четири године. Мишић је до средине јула 2015. године обављао дужност секретара Скупштине општине Мали Зворник.

Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Мали Зворник Инфо

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Новинар: Далибор Крстић

Share