Отклоњен квар на водоводу у Првомајској улици који је делимично узроковао несташицу воде

Отклоњен квар на водоводу у Првомајској улици који је делимично узроковао несташицу воде 🚱

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, обишао је јутрос са замеником председника општине, Милисавом Деспотовићем и директором Јавног комуналног предузећа „Дрина”, Драганом Крстићем, деоницу водовода у Првомајској улици у Малом Зворнику, где је више од 50 дана неконтролисано истицала вода из система, због чега је долазило до несташице воде на изворишту „Шипад”.

Он је саопштио да су радници ЈКП „Дрина” санирали оштећење, након чега је успостављено уредно водоснабдевање у овом делу општине, те да је од директора ЈКП „Дрина” затражио да утврди ко је одговоран за штету која је настала у овој ситуацији и против одговорних предузме одговарајуће законом прописане мере.

Јевтић је рекао да су неки од руководилаца у Јавном комуналном предузећу „Дрина” знали за овај проблем, али да нису ништа предузели како би квар био благовремено отклоњен, те да је губитак воде у Првомајској улици делимично узроковао недостатак воде и потребу за увођењем рестрикција током ноћи.

Председник општине Мали Зворник рекао је ће у циљу обезбеђивања довољних количина воде и уредног водоснабдевања у свим деловима општине бити извршено повезивање водовода од стамбене зграде V8 у улици Краља Петра I у Малом Зворнику према Доњем Насељу, ради смањења дефицита воде на изворишту „Шипад”, те да је од директора ЈКП „Дрина” сазнао да ће поменути радови бити изведени у среду, 26. јула.

Он је овом приликом упутио молбу грађанима да искористе предности које пружају савремене технологије и преко апликације електронске управе Општинској управи или Јавном комуналном предузећу „Дрина” у најкраћем року пријаве квар на мрежи чим се догоди или када га уоче, те да ће надлежне службе настојати да одреагују у најкраћем року.

📧 Адреса преко које грађани путем портала е – управе могу да пријаве комуналне проблеме 

⌨️ Линк сајта ЈКП „Дрина” преко којег могу да пријаве кварове на водоводној мрежи

Јевтић је посебно апеловао на грађане који дуго чекају на интервенцију у случају квара или недостака воде да искористе и ову могућност и преко наведених портала пријаве комунални проблем.

Он је навео да кварове и друге потешкоће у погледу водоснабдевања могу пријавити и путем телефона и навео контакт особе и 📞бројеве телефона на које се могу јавити у случају појаве проблема везаних за водоснабдевање.

Јевтић је рекао да грађани у случају недостатка воде или квара на водоводној мрежи могу да се обрате директору ЈКП „Дрина” Мали Зворник, Драгану Крстићу, на број телефона: 📱 069/80 46 598, техничком директору, Драгану Чикарићу, на број 📱 069/80 46 457, шефу Радне јединице „Водовод и канализација”, Љиљани Радић, путем броја телефона 📱 069/80 46 403, комуналном инспектору, Мирославу Марковићу, на број телефона 📱 069/80 46 207, као и секретарици ЈКП „Дрина” на фиксни телефон, ☎️ 015/471-577.

💻 Извори: Општина Мали Зворник / ЈКП Дрина

📷 Фото: Општина Мали Зворник / ЈКП Дрина / Мали Зворник инфо

Share