Општина Мали Зворник за остварене подвиге у области спорта наградила златну боксерку Сару Ћирковић

👑 На иницијативу Спортског савеза „Дрина”, уз подршку општине Мали Зворник, златна девојка Републике Србије и Републике Српске, Сара Ћирковић награђена је износом од 50.000 динара, за остварене резултате и изузетан допринос развоју спорта, као и промоцију државе, Републике Србије.

🥊 Иначе, Сара наступа за женску боксерску репрезентацију Србије. Члан је боксерског клуба „Обилић” Зворник (у Републици Српској) и „Обилић 1389” у Малом Зворнику (у Србији).

👏 „Још једном све честитке за њу и за њеног тренера Мирка Ждрала, за досадашње резултате, и да се видимо са медаљама са Светског првенства и наравно Олимпијских игара”, нагласили су Александар Андрић, генерални секретар ССД и Младен Перић, саветник у Одељењу за финансије, општу управу и друштвене делатности Општинске управе Мали Зворник и начелник Штаба за ванредне ситуације.

🥇 Награђена српска боксерка Сара Ћирковић освојила је титулу шампиона Европе у узрасту до 18 година на првенству у Софији, одржаном од 11. до 21. априла у бугарској престоници). Након 24 године, прву златну медаљу за Србију освојила је управо ова рођена Братунчанка.

Поред тога што је постала шампион Европе у својој категорији, Сара је проглашена за најбољу боксерку овог првенства Старог континента!

Фото: tanjug.official 📸

Ћирковићева је у финалу савладала Џесику Волман (Jessica Vollmann) из Немачке. У четвртфиналу првенства Европе, Сара Ћирковић убедљиво је савладала своју ривалку Софи Росхауг Винтер (Sofie Vinther Rosshaug) из Данске, бронзану са прошлог Европског првенства. У полуфиналу је била боља од представнице Шпаније, Иратсе Валс дел Ваље (Iratze Vals del Valle), једногласном одлуком судија.

Тада тренер омладинске женске бокс селекције Мирко Ждрало на пут у Бугарску повео је три репрезентативке, златну Сару Ћирковић (50 кг), бронзану Драгану Јовановић (52 кг) и Ђину Милетић (57 кг).
У обраћању представницима медија, Мирко Ждрало је истакао да их после овог тријумфа очекују заслужени предах и озбиљне припреме, тренинзи, кампови и турнири на којима ће се припремити за Светско првенство које их у новембру очекује у Шпанији.

„Ово је треће европско првенство, Сара је и до сада остварила два изузетна успеха. Била је јуниорска вицешампионка Европе, а прошле године и омладинска вицешампионка Старог континента. Сада смо дочекали шампионску титулу, а уз то и признање да је најбоља боксерка овог првенства Европе. Уважавајући чињеницу да смо у Србију, након 23 године, донели злато са омладинског боксерског првенства Европе, јасно је колики је то успех за српски бокс, Србију и Републику Српску, наш мали град и клуб који постају велики овим спортским признањем и златним одличјем”, рекао је Ждрало.

Тренер и оснивач КБС „Обилић”, Мирко Ждрало, крајем јуна 2022. године изабран је и за генералног секретара Боксерског савеза Републике Српске.

Сара Ћирковић је девојка која је својим тријумфима ујединила три града, Братунац, Мали Зворник и Зворник, као и Републику Српску и Србију! 🇷🇸

Суочена је са свим напорима и изазовима које изискују такмичарски и врхунски спорт. Поносно носи медаље и пехаре, али није запоставила своје образовање, које је у овим екстремним напорима и условима једино могуће остварити ванредним школовањем.

Према њеним речима, највећи изазов на првенству Европе био јој је четвртфинални меч, када је савладала јаку ривалку Софи Росхауг Винтер (Sofie Vinther Rosshaug) из Данске. Осокољена овом победом наставила је победама до трона.

Репрезентативка Србије, Сара Ћирковић такмичарка је Боксерског клуба „Обилић ТРБ” Зворник и Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника.

Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Извори: Спортски савез Дрина /Мали Зворник инфо

Фото: Приватна архива / Општинска управа општине Мали Зворник / Танјуг / Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Тријумфални повратак златне Саре Ћирковић у Подриње

Share