Општина Мали Зворник обележила Дан општине и јубилеј – 60 година постојања

Одборници дан започели у радној атмосфери

Општина Мали Зворник 17. септембра обележила је Дан општине и 60. годишњицу постојања. Овај дан, иако намењен слављеничкој атмосфери, одборници СО-е започели су радно, одржавши 32. редовну седницу. На седници су, између осталог, усвојени амандмани на предлог  одлука о прибављању и располагању стварима у јавној својини општине Мали Зворник, поднети у циљу рационализације цене закупа простора у својини општине и повећања интересовања инвеститора.

Након радне седнице, одборници и општинско руководство преселили су се у велику салу Дома културе, где је, у присуству великог броја гостију, одржана свечана седница.

На почетку седнице председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у име општинског руководства и у своје лично име, честитао је Дан општине и јубилеј свим грађанима и изразио захвалност свима који су у прошлости допринели развоју и напретку општине.

У говору који је одржао, Јевтић је истакао помоћ и подршку Владе Србије као кључну у реализацији бројних важних пројекта у општини у протеклих годину дана. Он се захвалио Влади и министарствима, као и свим пријатељима општине Мали Зворник на несебичној подршци и помоћи коју су пружали кад год је то било неопходно.

Седница је настављена пројекцијом двадесетоминутног филма о  резултатима рада у општини између две свечане седнице, након чега је уследила додела јавних признања заслужним грађанима за допринос развоју општине у различитим областима.

Повеља Општине Мали Зворник, која је том приликом додељена Зорани Михаиловић, потпредседници Владе Србије и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на име изузетног залагања за итересе грађана и помоћи у санирању последица поплава, биће уручена накнадно, приликом скоре посете општини Мали Зворник, коју је најавила у телеграмској честитки достављеној поводом Дана општине.

Ово значајно признање додељено је и Дејану Трифуновићу, државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, такође на име изузетног залагања за интересе грађана и помоћи у санирању последица поплава.

Остали добитници повеље Општине Мали Зворник су: примаријус доктор Ђорђе Врачевић, пензионисани доктор ортопедије и трауматологије из Малог Зворника, Милош Васић,  репрезентативац Републике Србије у веслању – двојац без кормилара, из Доње Трешнице, Рајна Самарџић, пензионисана наставница физике у ОШ “Бранко Радичевић“ у Малом Зворнику.

Плакете општине Мали Зворник добили су : Далибор Крстић, новинар портала “Мали Зворник инфо“ и извештач са подручја Малог Зворника, Авдо Потоковић, радник “Електродистрибуције Лозница – Пословница Мали Зворник“, Саво Глигорић, приватни предузетник из Малог Зворника, Мевлудин Карић, радник ЈКП “Дрина“ из  Малог Зворника, Стана Ћеран, пензионисана медицинска сестра из Брасине и Предраг Лукић, потпуковник Војске Републике Србије из Београда.

Ове године додељена је и једна Захвалница Општине Мали Зворник за исказану хуманост и солидарност за време природних непогода које су погодиле општину Мали Зворник у мају месецу 2014.године, а добитник је Богољуб Р. Врачевић, пензионер из Панчева.

Добитници плакета предузетник Саво Глигорић, електричар Авдо Потоковић и потпуковник Предраг Лукић одрекли су се новчаног дела признања у корист тешко оболелог дванаестогодишњег дечака Игора Марковића из Малог Зворника и његове петочлане породице, у којој нико није запослен и којој је свака помоћ добро дошла.

Свечана седнина поводом Дана општине Мали Зворник завршена је културноуметничким програмом у оквиру којег су наступиле фолклорна и музичка секција Библиотеке „17. септембар“ Мали Зворник.

 

Share