Округли сто: Правни оквир и принципи трансапрентног финансирања организација цивилног друштва из општинског буџета 

Удружење грађана „Грађански савет општине Мали Зворник“ организује Округли сто „Правни оквир и принципи транспарентног финансирања организација цивилног друштва из општинског буџета”, који ће се одржати у Општинској управи Мали Зворник (мала сала) у петак 22. априла 2016. године са почетком у 12:30 часова.

Циљ округлог стола је представљање правног оквира по којем су јединице локалне самоуправе обавезне да врше транспарентну расподелу средстава за програме/пројекте које спроводе локална удружења грађана, као и упознавање са примерима добре праксе у овој области. Поред представника удружења са подручја општине Мали Зворник, Округлом столу предвиђено је да присуствују и представници Општине Мали Зворник, чиме ће бити пружена прилика за покретање дијалога између представника локалних власти и организација цивилног друштва на тему досадашњих искустава и проблема у области транспарентног финансирања удружења из општинског буџета. Скуп ће бити прилика и за покретање иницијативе од стане организација цивилног друштва да Општина Мали Зворник од ове године отпочне доделу буџетских средстава намењених финансирању пројеката удружења на јавном конкурсу. Презентацију правног оквира у области транспарентног финансирања организација цивилног друштва из локалних буџета Србији одржаће представници Центра за равномерни регионални развој из Београда.

Планирана активност се спроводи у оквиру пројекта “Да ли знаш да имаш право да знаш”, који финансира Европска унија кроз Програм ʺПодршка цивилном друштву 2013ʺ, а реализује Удружење грађана “Грађански савет општине Мали Зворник” у оквиру пројекта “Јачање локалне транспарентности”, који спроводе Београдска отворена школа и Топлички центар за демократију и људска права”.

Share