Одржана презентација резултата рада Центра за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник

Завршни догађај у оквиру реализације програмских активности Центра за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник у 2021. години одржан је у великој сали Дома културе у Малом Зворнику у понедељак, 27. децембра, 2021. године.

Победница данашњег надметања младих креативних иноватора је Кристина Аћимовић, пројектом „Натријум-јонске батерије”. Другопласирана је Адријана Живановић – „Мала школа за фриленсинг”, а трећа Сара Перић, са пословном идејом „Вртни центар”.

Најуспешнијим такмичаркама у осмишљавању и презентацији пословних идеја додељене су вредне награде, новчане суме и стипендије Високе школе за пословну економију и предузетништво у Београду која има своју високошколску јединицу, ван седишта установе, у Лозници.

Полазници су своје пословне идеје представљати појединачно, пред публиком и стручним жиријем, састављеним за ову прилику од лица компетентних да вреднују и оцене презентоване бизнис планове.

Учесници такмичења су претежно средњошколци, ученици завршних разреда средње школе из Малог Зворника и Зворника (РС – БиХ).

У оквиру завршног догађаја, уприличени су: темељна презентација резултата рада Иновационог центра у Малом Зворнику у 2021. години, такмичење за најбољи иновативни стартап, уз учешће седам полазника Иновативног стартап програма обука, који су, уз менторску подршку стручних консултаната Центра за развој иновација у Малом Зворнику, радили на осмишљавању и креирању својих пословних идеја, као и пригодан културно-уметнички програм.

Активности Центра за развој иновација у области заштите животне средине у Малом Зворнику подржане су средствима Кабинета министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за иновације и технолошки развој и Општине Мали Зворник.

Извор: Тим за реализацију програмских активности Центра за развој иновација у области животне средине општине Мали Зворник у 2021. години

Фото: Мали Зворник Инфо

Д.В.К.

Share