Одлуком Општинског већа укинута котизација за туристичке манифестације у 2016. години

У циљу промоције туризма на подручју општине  Мали Зворник и ради омасовљења учешћа такмичара на манифестацијама у 2016. години Општинско веће општине Мали Зворник је на седници одржаној 03.06.2016. године донело Одлуку о утврђивању висине котизације за туристичке манифестације на подручју општине Мали Зворник за 2016. годину.

Сви такмичари који се пријаве за учешће ће, Одлуком Општинског већа, бити ослобођени плаћања котизације. Ова одлука ће највећи значај имати за промоцију традиционалних туристичких манифестација „Скобаљијада и гурманијада“ која ће се одржати у суботу 11. јуна 2016. године и „Сомовијада“ која ће у склопу вишедневне манифестације „Дрина је смисао живота“ трајати од 28. до 31. јула ове године.

Пета малозворничка „Скобаљијада и гурманијада“ се ове године одржава у суботу 11. јуна на шеталишту поред Дрине у центру Малог Зворника.

Поред такмичења у риболову и најбоље спремљеном котлићу у три категорије, чорбаст пасуљ, рибља чорба и гулаш на ловачки начин, ове године је организовано и такмичење у цртању и сликању за малишане до 11 година старости.

Организатори истичу да су за све такмичарске категорије обезбеђене вредне награде.

У оквиру манифестације припремљен је и богат културно уметнички програм, као и изложба здраве хране, алкохолних и безалкохолних напитака и старих заната.

Скобаљијада и гурманијада је општинска манифестација коју организије Општина Мали Зворник, док промоцију исте и део послова организације такмичења и културно уметничког програма у име општине, обавља Туристичка агенција ,,Абеона” – Мали Зворник у сарадњи са КСР ”Дринско језеро” Мали Зворник, ЛУ ,,Црни врх” Мали Зворник, Библиотеком ,,17. Септембар” Мали Зворник, Удружењем жена ,,Незаборав” Мали Зворник и ЈКП ,,Дрина” Мали Зворник.

Share