Обука у вожњи скутера на води: Прва посета „Motojet H2O Adrenalina” општини Мали Зворник

Током манифестације „Дрина је смисао живота”, у петак од 09.00 до 13.00 и у суботу од 13.00 до 17.00 одржана је обука у вожњи скутера на води за најмлађе суграђане, у организацији општине Мали Зворник и Спортског савеза „Дрина”.

Обуку „Motojet H2O Adrenalina” водио је мотонаутички клуб „Мотоџет” из Новог Сада, који се бави промоцијом и популаризацијом мотонаутичке дисциплине.

Паузе у вожњама водених скутера искоришћене су за демонстрацију вожње на, увек забавној, гуми, али су сјајне групе деце, током оба дана, ипак предност дале ономе што јесте био мотив за окупљање – вожњи водених скутера.

Сви полазници, више од 70 кандидата, прошли су кроз програм основне теоријске и практичне обуке у вожњи водених скутера. У два дана савладали су основну технику вожње, али и основна правила уз које ће им сваки наредни контакт са воденим скутерима бити безбеднији, занимљивији и забавнији. Упознали су се са правилном употребом пловила, безбедносном опремом и основним правилима у водном саобраћају, а додељене су им дипломе.

Окупљена деца, током оба дана, а и родитељи који су присуствовали, и фото апаратима и телефонима бележили прве вожње, са нескривеним одушевљењем су оценили цео догађај као поучно и забавно искуство, а учесници и вршњаци који су пропустили обуку надају се да ће их екипа „Motojet H2O Adrenalina” посетити и наредног лета.

Извори: Мали Зворник инфо/Спортски савез „Дрина”/Dmotion: dmotion.rs

Прилог: Фото галерија

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share