Mалозворничка регата – Од Велике Реке dо Сакара

Програм за све генерације: Последњи дан манифестације „Дрина је смисао живота” протекао је данас у знаку осме малозворничке регате која се одвија на Зворничком (Дринском) језеру, од Велике Реке до Сакара, у дужини од 22 километра. 

Осму регату на мирним водама Зворничког језера отворио је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.

До момента отварања регистровано је око 110 пловила, а придружују има се и мештани из насеља низводно од стартне позиције. Од суботе, на месту окупљања учесника у Великој Реци, постављен је шатор за посетиоце и мештане. Сви окупљени, у добром расположењу, могли су пратити и пригодан музички програм.

Ради веће посете, општина је јутрос организовала и бесплатан превоз за учеснике регате од Малог Зворника до Велике Реке. Уз пригодан музички програм весела пловна дружина кренула је у 10 сати са старта, предахнуће сат времена на адама у Цулинама, а вожња Зворничким језером требало би да се заврши око 16 часова на плажи у Сакару где се  наставља дружење уз искусни трубачки оркестар за свадбе и прославе Бошка Крџавца, из Новог Сада.

Јучерашњи централни програм, уз „Сомовијаду” и „Златни котлић”, завршен је концертом народне музике на стадиону ФК „Јединство”, а публику су забављали Мира Шкорић, Радиша Урошевић и Драган Пантић Смедеревац.

Новинари: Слободан Пајић/Далибор Крстић

Извори: Мали Зворник инфо/Лозничке новости/Општина Мали Зворник

Прилог: Фото галерија – Покровитељ и организатор манифестације – Општина Мали Зворник

Share