Ново издање Фудбалског клуба Јединство: Од протеклог викенда у пуном саставу

Одиграна је и утакмица VI кола првенственог такмичења у Мачванској окружној лиги, на којој су коначно наступили сви расположиви првотимци Фудбалског клуба Јединство. Без обзира на пораз, у првом полувремену је одбрана нашег клуба одолевала нападима резултатски успешнијег противника. Очекујемо да се ова оснажена екипа уигра и постигне прве победе.

ФК Јединство 0️⃣:4️⃣ ФК Војвода Степа Степановић (Драгиње).
🏟 Мали Зворник;
🕞 15.30;
🗓 Недеља, 24. септембар.
🥅 Резултат на полувремену 0️⃣:0️⃣.

Према речима тренера Љубинка Обреновића – Жуће током данашње утакмице VI кола јесење полусезоне у Мачванској окружној лиги тим Јединства ојачан новим играчима, без тренинга у овом саставу, имао је ватрено крштење и у првом полувремену доказао је да је могуће супротставити се снажнијем противнику.

По завршетку утакмице, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић и генерални секретар Спортског савеза „Дрина”, Александар Андрић, организовали су у хотелу „Ројал Дрина” састанак са тренерима и првотимцима Фудбалског клуба Јединство и, уз закуску, разменили досадашње утиске, сумирали све последице пређашњих пораза које је претрпео клуб, ослабљен недостатком оптималног броја играча, и сагледали предстојећи низ поступака и решења које је неопходно предузети како би, коначно комплетирана екипа, у наставку сезоне одмакла са зачеља ка средини табеле. Тиме би се сва настојања, ентузијазам, улагања и финансијска подршка локалне самоуправе да малозворнички клуб дугорочно опстане у првенственим такмичењима на окружном нивоу показала оправданим.

„Мој долазак је јасан сигнал да имамо искрене намере да помогнемо градском клубу коме је у овом тренутку помоћ преко потребна. Досадашњем проблему приступили смо озбиљно, као што бисмо подржали и било који клуб са вишедеценијском традицијом, када би се нашао у овако сложеној ситуацији. Поштујући све законске оквире, планирамо да сазовемо Скупштину и Управни одбор, сагледамо тренутну финансијску ситуацију и одредимо приоритете, од опремања, исплате дуговања клуба, окупљања и оснажења млађих селекција, односно подмлатка клуба, да спречимо даље дисциплинске прекршаје и казне које изриче надлежни Фудбалски савез Мачванског округа. Учинак клуба не зависи од мене, кључно је залагање играча и руководства клуба, а млађе селекције би поново омогућиле прилив квалитетних играча са мотивацијом да у будућности допринесу успеху сениора локалног клуба, из којег су потекли. Ово је период када се мора размислити о реалним и могућим појачањима у зимском прелазном року.

Екипа која је без дана заједничког тренинга успела да одолева евидентно јачем противнику има перспективу да у нормалним околностима развије тимски дух и напредује са места које тренутно, сплетом неповољних околности, заузима у округу. У овом прелазном периоду, док се не оформе и устале нова Скупштина и Управни одбор, координатор ће бити секретар спортског савеза, Александар Андрић. И овом приликом позивам све грађане, приватне предузетнике, појединце и установе који желе да помогну клубу, да контактирају секретара Спортског савеза Дрина, а у крајњој линији овај савез је спона између општине и клуба. Намера нам је да установимо ко ће, уз новоизабране чланове, из старог руководства бити мотивисан да се озбиљно укључи у рад будуће Скупштине и Управног одбора. Декларативни пристанак без активног деловања више није довољан. Афирмативно је и то да будући донатори могу присуствовати предстојећим састанцима руководства Јединства и изложити своје предлоге за унапређење рада клуба”, рекао је председник општине, Зоран Јевтић, у обраћању јавности, пред руководством и играчима Фудбалског клуба Јединство.

Наш једини представник у Мачванској окружној лиги још увек је пласиран на 1️⃣5️⃣. месту табеле. Освојили су три бода из шест одиграних утакмица, остваривши једну победу, а претрпели су пораз у I, III, IV, V и VI колу првенства. Гол разлика им је 2:28 (-26).

Одлуком ФСМО један бод им је одузет због недоласка у заказано време за одигравање првенствене утакмице III кола у Штитар, те је забележен и пораз службеним резултатом 3:0 (пар-форфе) у корист ФК Јединство (Штитар).

Противнички клуб Војвода Степа Степановић је прекаљен у Међуопштинској лиги Поцерина, где су играли девет сезона и као првопласирана екипа су заслужено доспели у Мачванску окружну лигу, а тренутно су други на табели, са истим бројем бодова које је освојило првопласирано Подриње. Показало се да су у другом полувремену пронашли начин да сломе одбрану Јединства.


Упркос напорима активних и присутних првотимаца, учинак у летњем периоду био је прилично обеспокојавајући и захтевао је корените промене у организацији клуба, које би првенствено омогућиле првотимцима Јединства да равноправно наступе у дуелима са свим такмацима у окружној лиги.


Претходна три узастопна пораза Фудбалског клуба Јединство, уз чињеницу да од старта сезоне имају проблем са освајањем бодова, мање су забрињавали од дефицита играча у клубу, који је коначно решен.

Гледалиште у Малом Зворнику и даље истрајно подржава локални клуб током кризе у којој се тренутно налази. Надамо се да ће навијачи уживати у бољим партијама и резултатском помаку.

💻 Извори: Мали Зворник инфо / Фудбалски савез Мачванског округа (ФСМО) / SrbijaSport.net

📷 Фото галерија: Мали Зворник инфо

Share