Нови начелник округа посетио општину Мали Зворник

Посета начелника Мачванског управног округа Малом Зворнику значајна за унапређење сарадње међу институцијама

Председник општине Мали Зворик Зоран Јевтић састао се 12. марта у Малом Зворнику са начелником Мачванског управног округа Владаном Красавцем, који је ову општину посетио у оквиру обиласка локалних самоуправа и републичких инспекцијских служби на територији Мачванског округа.

Приликом сусрета разговарано је о сарадњи републичких инспекцијских органа са органима локалне самоуправе и општинским инспекцијских службама и актуелним заједничким пословима.

Речи је било и о локалним субвенцијама за пољопривреду у овој општини и пројектима који су били окарактерисани као значајни за општину Мали Зворник, приликом недавног радног састанка са помоћником министра пољопривреде Александром Богићевићем у Владимирцима.

Према речима председника општине, посета начелника Красавца Малом Зворнику изузетно је корисна и значајна за даљу сарадњу Мачванског управног округа и локалне самоуправе, за унапређење сарадње међу локалним, окружним и републичким институцијама.

Састанку је присуствовало седам републичких инспектора који раде у Малом Зворнику. Закључено је да републички инспектори у овој општини имају добре услове за рад.

Решењем Владе Републике Србије, од 24. децембра 2018. године, нови начелник Мачванског управног округа је Владан Красавац. Дипломирани инжењер пољопривреде и некадашњи рукометни голман и спортски радник.

Посао начелника Округа је координисање између локалних самоуправа и Округа и Министарства државне управе и локалне самоуправе и усклађивање и контролисање рада подручних јединица органа државне управе, односно инспекцијских служби.

Пре Красавца, функцију начелника Мачванског управног округа, од децембра 2014. године, обављао је Драгослав Милановић, шапчанин, правник по струци, адвокат и бивши окружни тужилац.

Извори: Мачвански управни округ / Општинска управа Мали Зворник / Глас Подриња / РТС 

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

 

Share