Матурантски плес у Малом Зворнику

Мали Зворник, 20, маја 2016. (Мали Зворник Инфо)

Матуранти Средње школе Мали Зворник одиграли су у подне кадрил као и њихови вршњаци у више од 40 градова у Србији.

Мали Зворник се и ове године придружио пројекту ,,European Quadrrille Dance Festival“, који се већ неколико година организује широм Европе. Матурантски плесни карневал је највећи синхрони плес у свету и матуранти из Малог Зворника искористили су прилику да у петак, 20. маја, плешу истовремено са вршњацима из Европе. Матуранти су плесали квадрил уз музику Јохана Штрауса Млађег „Слепи миш“ (,,Die Fledermaus“), уз подршку родитеља, фамилије, пријатеља, професора и бројних суграђана.

Без обзира што је то класична музика, учесници су прихватили ту кореографију и идеју неког заједничког плеса са матурантима из других земаља Европе. Недуго потом, енергични матуранти играли су и коло, певали и славили уз неизоставну музику трубача.

Пројекат „Матурантски плес 2016“, финансирала је општина Мали Зворник преко Савеза за спорт и омладину општине Мали Зворник и Канцеларије за младе и обезбедила мајице и кишобране за матуранте. Пројекат су подржали и Средња школа Мали Зворник, Библиотека „17. септембар“ и хотел „Ројал Дрина“ Мали Зворник. Будући да две године преносимо информације са матурантског плеса, усудићемо се да уврстимо и портал Мали Зворник Инфо у медијске покровитеље.

Манифестација под називом ,,European Quadrrille Dance Festival“ или Матурантски плес у Србији је заживела 2005. године. Први град који се прикључио овом пројекту Плесног Савеза Словеније био је град Краљево, највећом заслугом њиховог братског града Марибора. Од тада, до прошле године, више од 100 000 матураната из Србије је играло симултани плес кадрил.

Свим матурантима желимо успех у даљем школовању.

Уредник: Далибор Крстић

Извор: Канцеларија за младе Мали Зворник

Фото галерија: Мали Зворник Инфо / Канцеларија за младе

Gallery with ID 25 doesn't exist.

Share