Могуће отварање одељења факултета за пословне студије и право у Малом Зворнику

У Малом Зворнику је данас уприличен први састанак Зорана Јевтића, председника општине са професором права Драганом Голијан представником Факултета за пословне студије и право из Београда, који је иначе задужен за координацију и рад факултета на подручју регије Подриња и Републике Српске.

С обзиром да на овом факултету тренутно има већи број студената са подручја Подриња, који иду у одељење овог факултета у Сребреници (Република Српска), руководство општине  Мали Зворник ће на основу писма о намерама факултета размотрити предлог отварање одељења у нашој општини.

Општина Мали Зворник је заинтересована да подржи ову идеју, јер смањење већег дела трошкова студирања на страни ће бити од великог значаја за већу заинтересованост образовања становништва наше општине.

Уколико буду постигнути договори већ од месеца јуна би могле почети активности и упис студената.

Факултет за пословне студије и право из Београда је иначе настао од факултета Форкуп. У саставу има 5 факултетских/студијских група и то: право, економија, информатика, безбедност и инжењерски менаџмент.

Факултет за пословне студије и право (Старо сајмиште 29, Нови Београд) је високошколска установа, у саставу Универзитета УНИОН – Никола Тесла из Београда, која у оквиру своје делатности остварује академске студијске програме и развија научноистраживачки и стручни рад из више области. У саставу има 5 факултетских/студијских група и то: право, економија, информатика, безбедност и инжењерски менаџмент. У склопу факултета постоје и средња и основна школа, као и упис мастер и докторских студија. Тренутно у свом саставу има око 3.000 студената.

http://www.fpsp.edu.rs/

Gallery with ID 7 doesn't exist.

Share