Међуокружно првенство у одбојци за пионирке

Међуокружно првенство у одбојци за пионирке

Међуокружно првенство у одбојци за ученице основних школа, 9. марта, организовала је Градска управа за културу, спорт и омладину Града и Спортски савез Града Сремска Митровица.
На такмичењу је наступило 38 такмичарки из четири екипе и то: ОШ „Слободан Бајић Паја“, Сремска Митровица, ОШ „Бранко Радичевић“, Мали Зворник, ОШ „Миле Дубљевић“, Лајковац, ОШ „Павле Савић“, Београд.

Резултати:
ОШ „Павле Савић“, Београд – ОШ „Слободан Бајић Паја“, Сремска Митровица 2:1 (27:25, 22:25, 15:5)

ОШ „Миле Дубљевић“, Лајковац – ОШ „Бранко Радичевић“, Мали Зворник 2:1 (21:25, 25:17, 15:13)

Финале:
ОШ „Павле Савић“, Београд – ОШ „Миле Дубљевић“, Лајковац 0:2 (13:25, 18:25)

Пласман:
ОШ „Миле Дубљевић“, Лајковац
ОШ „Павле Савић“, Београд
ОШ „Бранко Радичевић“, Мали Зворник
ОШ „Слободан Бајић Паја“, Сремска Митровица

Победничка екипа, ОШ „Миле Дубљевић“ из Лајковца се пласирала у даљи ранг такмичења, на Републичко првенство. Прве три екипе и сваки члан екипе су као награде добили дипломе.

,,Имали смо намеру и жељу да повежемо успех са претходног такмичења, али сада нисам задовољан, а ни девојке. Играли смо полуфинале са школом из Лајковца. У последњем сету, тај-брејку, водили смо 13:11, а изгубили 13:15! То нам је била пресудна утакмица, финале пре финала и вероватно бисмо после тога били прваци и отишли на Републичко такмичење. Имали смо највећу шансу до сада. Београд, који годинама осваја прво место никада лошији није био и сада су изгубили од првопласираног Лајковца, којег смо ми имали скоро пораженог. Нисмо успели на пријему да се стабилизујемо и то нас је на крају коштало финала. Освојено III место је наш тренутни домет. Остаје жал за указаном шансом, за великим успехом којег смо се изгледа уплашили“, закључује професор физичке културе мр Мићо Ковачевић.

Наше такмичарке заслужено похваљујемо за истрајност, залагање, квалитетну борбу, те презентовање наше школе и општине кроз спортске успехе”, истакао је професор Ковачевић.

Извор: СирмиумИнфо Сремска Митровица / ОШ ,,Бранко Радичевић“ / Мали Зворник Инфо

Фото галерија: СирмиумИнфо / ОШ ,,Бранко Радичевић“

Архива: Мали Зворник Инфо

Одбојкашице ОШ ,,Бранко Радичевић” прве на окружном такмичењу

Новинар: Далибор Крстић

Share