Утисци: Међународни Теквондо ITF турнир „3rd Mali Zvornik Open“

Интернационални теквондо турнир „Мали Зворник опен“ одржан је у суботу, 03. јуна, у сали Средње школе у Малом Зворнику. На такмичењу, које је, уз подршку Општине Мали Зворник, по трећи пут организовао локални теквондо клуб „Душан Силни“, учествовало је 170 такмичара из четири државе, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Македоније.

Целодневну манифестацију свечано је отворио председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић.

Највише успеха имали су спортисти Теквондо клуба “Top team” из Бачке Тополе, са освојена 192 бода. Клуб “Душан Силни” из Малог Зворника, са 148 бодова, освојио је друго место, док је трећу позицију заузео „Tae-Lo“ из Лознице, са 111 бодова.

У категорији млађих кадета најбољи су били Дејана Ристић, чланица ТК “Шековићи” (БиХ), и Лука Зељић, члан ТК “Душан Силни” из Малог Зворника. Међу старијим кадетима истакли су се Бојана Ћирић, ТК “Душан Силни” Мали Зворник, и Давид Крстески , члан ТК „Hwarang-ITF“, Лескоец крај Охрида (Македонија).

У јуниорској категорији титулу најбољих спортиста на такмичењу понели су Маша Моћевић, ТК “Top team” Бачка Топола, и Јане Димов, ТК „Hwarang-ITF“ Лескоец – Охрид (Македонија).

Најуспешнији сениори турнира у Малом Зворнику су Јелена Нађпастор и Огњен Петровић, чланови ТК “Top team” из Бачке Тополе.

Најбољим клубовима и спортистима овог такмичења додељени су пехари и медаље. Укупно је уручено 350 медаља, од чега 90 златних.

Неоспорни су квалитет, напредак и професионалност у организацији Теквондо (ITF) турнира „3rd Mali Zvornik Open“.

Оно што може озбиљно утицати на спортске резултате, учинак и доживљај, за било коју манифестацију која ће се организовати у будућности, су осетни недостатак вентилационог система и несносна врућина у спортској сали Средње школе Мали Зворник. Будући да је првобитна вентилација старија од три деценије, уз претпоставку да је репарација прескупа, надамо се да је могуће алтернативно обезбедити велике вентилаторе или нове савременије клима коморе протока ваздуха.

Мали Зворник Инфо / Далибор Крстић​ / Љиљана Ристановић​

 

 

Share