Међународни карате турнир Зворник опен: Девет медаља за Шампионе са Дрине

Протеклог викенда, у недељу 30. октобра, у Зворнику је одржан осми по реду међународни карате турнир „Зворник опен 2022” у организацији Карате клуба „Сенсеи”. Учествовало је 420 такмичара из 35 клубова (РС, БиХ, Србија, Црна Гора).

Наше „Шампионе са Дрине” представљало је пет такмичара који су освојили три златне, пет сребрних и једну бронзану медаљу.  🥇🥇🥇🥈🥈🥈🥈🥈🥉

Златне медаље у катама освојили су: Богдан Неговановић – мушке наде апсолутни ниво🥇, Милица Неговановић – полетарке🥇 и Константин Филиповић – полетарци🥇.

Сребрне медаље у борбама освојили су: Богдан Неговановић – пионири до 35 kg🥈, Милица Неговановић – полетарке до 28 kg🥈 и Вања Николић – кадеткиње до 61 kg🥈.

Сребрне медаље у катама освојили су Богдан Неговановић – пионири апсолутни ниво🥈 и Милица Неговановић – полетарке апсолутни ниво🥈.

Бронзану медаљу у катама освојила је Марија Обреновић у категорији пионирке🥉.

Управа Карате клуба „Шампиони са Дрине” захвалила се још једном поштоваоцима који подржавају њихов рад и пренела је честитке свим нашим младим шампионима!

У генералном пласману клубова прва три места на турниру „Зворник опен 2022” заузели су: „Сенсеи-Турија” Лукавац, „Романија” Пале и „Самурај” Брчко.

Најуспешнији такмичар и такмичарка су били: Маид Нукић („Сенсеи-Турија”) Лукавац и Миа Шљивић („Романија”) Пале.

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организовао је бесплатну карате школу у Малом Зворнику.  Сви нови полазници и у 2022. години ослобођени су плаћања чланарине.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”. Председница клуба и један од тренера је репрезентативка Србије Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. 

Извори: КК Шампиони са Дрине / КК Сенсеи – Зворник / Мали Зворник инфо

Фото: КК Шампиони са Дрине / КК Сенсеи – Зворник

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share