Мали Зворник део велике НУРДОР породице

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака,  Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР организовало је хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у 40 градова широм Србије. Светски дан деце оболеле од рака обележен је и у Малом Зворнику, по други пут.

Акција ,,И ја се борим“ окупила је волонтере, активисте Канцеларије за младе и чланице Удружење жена „Незаборав“.  Заједно са организовали добротворни догађај у Малом Зворнику у подне, на платоу, крај Аутобуске станице и Хотела ,,Ројал Дрина“ (,,Језеро“).

Најдрагоценије је присуство деце која су победила карцином, укротила опаку болест и активно учествују у кампањи чија је најангажованија активисткиња Олгица Јевтић, волонтерка НУРДОР и чланица Удружење жена „Незаборав“. 

Тачно у 13 часова пуштени су балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама.

У оквиру акције организовани су: прикупљање добротворних прилога за децу оболелу од рака, продаја лицидерских срца, слагалица за децу и капа са логом НУРДОР и подела едукативног материјала. Кампања ,,И ја се борим’’ има за циљ подизање свести јавности о малигним болестима код деце и прикупљање средстава за изградњу новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. Можете је увек помоћи и слањем СМС-а на број 1150. Цена поруке је 100 динара за све мреже.

Уз пригодне програме у 40 градова широм Србије, у присуству пријатеља, родитеља, волонтера и јавних личности, НУРДОР је представио и нову акцију у склопу кампање „И ја се борим!“ – „Старе ствари за нову наду“.  Средства која ће се прикупити током ове акције биће намењена II фази изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Све информације о хуманитарној акцији – Старе ствари за нову наду – биће  доступне на званичној интернет страници удружења:

www.nurdor.org

Извори: НУРДОР / Мали Зворник Инфо / Канцеларија за младе / Удружење жена ,,Незаборав”

Фото галерија: Мали Зворник Инфо / Канцеларија за младе

Новинар: Далибор Крстић

16708757_1162692483830014_8809705923276606861_n

Кампања „И ја се борим“, коју је удружење започело почетком 2016. године, има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце и позив на подршку великом пројекту од националног значаја – изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. Са великим задовољством и поносом НУРДОР је крајем прошле године свечано обележио крај радова на првој фази пројекта и активно ради на прикупљању средстава за другу фазу пројекта – за унутрашње грађевинске радове, постављање инсталација, завршне и занатске радове.

Share