Културно-уметнички програм Скобаљијаде и гурманијаде

Малозворничка Скобаљијада и Гурманијада одржана је у суботу, 10. јуна, у организацији ТООМЗ и под покровитељством општине Мали Зворник.

Тринаеста (XIII) Скобаљијада и гурманијада традиционално је уприличена на шеталишту поред реке Дрине и на риболовној стази у Малом Зворнику.

Културно-уметнички програм организован је за све посетиоце манифестације. 

Учесници и суорганизатори програма су Библиотека „17. септембар”, фолклорна секција млађег и старијег узраста, певачка група и драмска секција, Средња школа Мали Зворник, Предшколска установа „Црвенкапа” и Удружење „Мина и Андреј”.

Библиотечка установа је организовала изложбу књига за децу и одрасле, изложбу слика „Ликовна колонија Малог Зворника”, креативну радионицу писања и цртања на тему „Значај реке у нашем граду”, а дечји аниматори били су Ђорђе Дамњановић и Боривоје Бора Божанић, глумци шабачких позоришта који, од средине маја, воде и драмску секцију у Малом Зворнику.

Ученици Средње школе Мали Зворник омогућили су посетиоцима и учесницима манифестације изложбу радова „Бирам – рециклирам”. Најангажованији су били ученици I3 и I4 одељења. Занимљиво је да су директорка и професори са ученицима учествовали и на Гурманијади, те је школа припремала рибљу чорбу, чорбасти пасуљ и гулаш на ловачки начин. Деца су се дружила, промовисала упис у наредну школску годину и нове смерове, уживајући и у кулинарским чаролијама.

📷 Фото: Мали Зворник инфо / Туристичка организација Мали Зворник

Д.В.К.

Share