Конференција за медије: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић су током свечане седнице, којом је 16. септембра 2016. обележан Дан општине Мали Зворник, одржали конференцију за представнике медија у омладинској сали Дома културе.

Потпредседница Владе најавила је да ће реконструкција пута Бања Ковиљача – Мали Зворник – Љубовија бити готова до краја 2016. Она је истакла да је то веома важан пут за квалитетно повезивање овог краја са другим привредним и туристичким центрима, размену добара и услуга, те поновни развој привреде. На деоници Бања Ковиљача – Мали Зворник – Љубовија изводе се радови на рехабилитацији путева укупне дужине од 53 километра, од тога на територији Малог Зворника 27 км. Према њеним речима, укупна вредност радова је три милијарде динара.

Како каже, то министарство је у путеве на територији општине Мали Зворник већ уложило 2,5 милијарде динара.
„Желимо да овај део Србије буде атрактиван да људи остану да живе овде“, нагласила је Михајловић.
Она је рекла да се ради и пројектно-техничка документација за предвиђени аутопут Шабац – Лозница додајући да још нису готови сви просторни планови, као да се тржи модел за финансирање градње.

Новинаре је занимало и да ли постоји решење за проблеме са којима су се суочили сународници и сви путници из других земаља који су спречени да прелазе Стари мост од дана када је изгубио статус међународног граничног прелаза и постао гранични прелаз за погранични саобраћај.

Михајловић је одговорила и на питање колико и да ли је реално било могуће испунити утврђене рокове за санацију штета у условима када су се у Србији након мајских поплава 2014. године догодиле бројне кризне, ванредне ситуације и елементарне непогоде.

 

 

Новинар: Далибор Крстић

Извори: Новинска агенција Танјуг / Мали Зворник Инфо / Блиц

Фото: Мали Зворник Инфо

Корисни линк:

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=270630

Share