Карате клуб Шампиони са Дрине: Три медаље за златну Вању

Такмичарка Карате клуба „Шампиони са Дрине”, пионирка Вања Николић, наша суграђанка, освојила је протеклог викенда три златне медаље на меморијалном карате турниру „Куп младости”, одржаном у Чачку. Вања је убедљиво заузела прво место у три категорије – кате, ниво Б, кате апсолутни ниво и борбе пионирки до 40 килограма. До злата је стигла без изгубљеног поена.

У недељу је у Чачку одржан традиционални турнир „Куп младости” у знак захвалности и сећања на легенду карате спорта, Зорана Петровића. Меморијални карате турнир одржава се у спортској хали „Младост ” у Чачку. Учествовало је око 400 такмичара из око 60 клубова из наше земље.

Ово је била и квалитетна провера такмичара који су се 10. марта, на Првенству уже Србије за полетарце, пионире и наде, квалификовали за државно првенство. Четири такмичара малозворничког КК „Шампиони са Дрине” освојило је тада одличја. Сребрном медаљом окитила се Вања Николић, борбе пионирки до 40 килограма, а бронзаним у катама Магдалена Владић и Анђела Тошић, као и Вукашин Владић у борбама пионира до 30 килограма. Освајачи медаља пласирали су се на Првенство Србије које ће бити одржано у Крагујевцу следећег викенда, према календару активности, у складу са правилима Карате федерације Србије и Светске карате федерације (WКФ). 

Првенство Србије у катама – полетарци, пионири и наде одржаће се 23. марта у Крагујевцу, у спортској хали „Језеро”, а дан касније, 24. марта, наступиће у борбама. Талентована Вања Николић фаворит је за освајање једне од медаља на првенству државе, којом би обезбедила место у националном тиму Србије за предстојеће првенство Балкана за децу (Balkan Championships for Children) у Бањалуци, од 30. маја до 2. јуна. На овом првенству, у просеку учествује око 800 такмичара из 10 балканских земаља.

Шансу у борбама ће имати и Вукашин Владић, трећепласирани са квалификација из Чачка, узрасне категорије млађи пионири, тежинске категорије до 30 килограма, такође члан Карате клуба „Шампиони са Дрине”.

Наш карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Заузела је III место на првенство Србије за сениоре у Чачку, које је одржано истог дана када је био и „Куп младости”. Драгана тренутно наступа за Карате клуб „Шампиони” Бања Ковиљача, а у прелазном периоду регистроваће се за КК „Шампиони са Дрине 2017.” Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године, нови су члан Спортског савеза „Дрина”. Добили су прошле сезоне средства за куповину спортске опреме, а од 2019. улазе у редован месечни програм финансирања.

Извори: КК „Шампиони” / Лозничке новости / Мали Зворник инфо

Фото галерија: Приватна архива / Спортски савез „Дрина”

Новинар сарадник: Далибор Крстић

 

Share