Девојка која спортским тријумфима уједињује Републику Српску и Србију

Сара Ћирковић, златна девојка је спортским успесима повезала Братунац, Зворник и Мали Зворник. Живи у Братунцу, школује се и тренира у Зворнику, у боксерском клубу „Обилић ТРБ”, а наступа за репрезентацију Србије и уједно представља истоимено Спортско удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника. Сара је већ са својих 18 година бриљирала и постигла огромне резултате у боксу, што мало ко досегне или оствари током целокупне каријере.

 

Двострука је вицешампионка Европе у млађим узрастима и актуелна шампионка Европе. У овој години није имала ниједан пораз, а одбоксовала је 17 међународних мечева.

Сара је у свим мечевима доминирала у племенитој вештини, против светских сила у боксу – Русије, Казахстана, Индије и бројних држава које су се протеклих година радовале успесима својих такмичарки.
Много пута нас је учинила поноснима, а у својим изјавама често истиче да на сваком такмичењу, поред Србије, она представља и своју домовину Републику Српску.

Време је и да ми њу подржимо свим срцем!

Актуелна шампионка Европе у боксу, Сара Ћирковић тренутно се налази у Шпанском граду Alicante на првенству Света у боксу за узраст млађих сениора. Аликанте или Алакант на каталонском, је лучки град у аутономној заједници Валенсија и главни град истоимене провинције Аликанте.

Сарин први наступ ће бити у суботу 19. новембра, у другој сесији од 15.30 часова, а меч у приморском граду Ла нуциа (La Nucía) ће моћи уживо да се прати путем линка на yоутубе каналу светске боксерске организације ИБА.

Сара у својој категорији наступа у конкуренцији 19 боксерки, а вољом жреба била је слободна у првом колу које се боксовало јуче, и победом Мексиканке над репрезентативком Шпаније одређено је да ће Сара у суботу укрстити рукавице са представницом Мексика.

Подсетићемо да је Сара у овој години остварила изванредан резултат освојивши Европско првенство на коме је уједно и проглашена за најбољу боксерку првенства Старог континента, у конкуренцији свих категорија.
Ово је уједно био и огроман успех за Србију јер је након 24 године неко освојио златну медаљу на Европском првенству.

По завршетку последњег спаринга у ИБА тренинг кампу у Бенидорму, где су репрезентативке Србије провеле две недеље пред Светско првенство, Сара Ћирковић обратила се својим поштоваоцима, публици и јавности:

„Имаћу велику част да као и увек представљам Србију, Републику Српску, Братунац, Зворник, Мали Зворник и све вас који пратите и подржавате наш рад. Осећам се спремно за најважније такмичење у овој години и у омладинском боксу, не могу обећати да ћу освојити златну медаљу, али могу да ћу дати и последњи атом снаге да је освојим!”

Наша репрезентативка има пуну подршку свог тренера, који је ових дана, током припрема, прати у стопу. Мирко Ждрало, остварен као тренер омладинске женске бокс селекције Србије, оснивач Клуба борилачких спортова „Обилић”, крајем јуна 2022. године изабран је и за генералног секретара Боксерског савеза Републике Српске.

Напред Саро!

„Није важна величина човека, већ величина његовог срца.” – Евандер Холифилд (Евандер Холyфиелд)

Извори: Мали Зворник инфо  / Клуб борилачких спортова „Обилић” 

Фото: Клуб борилачких спортова „Обилић” / Бокс запис

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share