Јубиларна сезона Дунав осигурање Спортских игара младих – Србија обележена и у Малом Зворнику

Прва деценија Спортских игара младих у Србији обележена и у Малом Зворнику: Око 250 учесника на „Кока Кола” купу у Сали средње школе.

„Кока Кола” куп, турнир у малом фудбалу, који су Дунав осигурање Спортске игре младих – Србија организовале у Малом Зворнику 1. априла, због лошег времена, одржан је у сали Средње школе Мали Зворник. Првобитно је планирано да овај караван спорта гостује на терену Фудбалског клуба Јединство, а одлука о промени локације показала се исправном због обилних пљускова.

⚽️ Учествовало је 14 мушких и седам женских екипа.

🥅 Такмичило се око 250 учесника.

⏱️ Утакмице су трајале 12 минута.

⚽️ У женској конкуренцији, најуспешнија екипа „Кока Кола” купа у Малом Зворнику је ЖФК Лозница I.

🏆 У финалној утакмици женских селекција: ЖФК Лозница I 🥇 била је успешнија од ЖФК Лозница II 🥈, победивши резултатом 3 : 2

🥉 Трећепласиране су девојке из екипе Млади пионири.

⚽️ У мушкој конкуренцији, на „Кока Кола” купу, за пласман у финале  избориле су се екипе Несторовићи 🥇 и Дрим тим (Dream Team) 🥈.

🏆 Победници су Несторовићи, резултатом 2:0.

🥉 Трећепласирани тим су Рудари.

♻️ Уз „Кока кола” куп у градовима и општинама које угосте овај караван спорта одржава се еколошка радионица „Зеро Wасте – буди део игре – чувајмо нашу планету”. Бројним учесницима, Далиборка Делибашић ПР Менаџер Дунав осигурање Спортских игара младих Србија, предочила је важност рециклаже и сепарације отпада на месту настанка.

Покровитељи овог турнира у малом фудбалу, за дечаке и девојчице рођене од 2007. до 2012. године, у нашем месту су општина Мали Зворник и Спортски савез Дрина. Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, који је свечано отворио ово спортско такмичење, и генерални секретар Спортског савеза Дрина, Александар Андрић, доделили су финалистима „Кока кола” купа златне и сребрне медаље.

„Кока-Кола” куп реализује се од 2012. године са циљем да се што већи број деце школског узраста подстакне на спорт и рекреацију. Поред дечака, пројекат укључује и учешће 50 одсто девојчица како би их заинтересовали и подстакли да кроз дружење сазнају нешто ново о том спорту.

Прилику да отворе јубиларну сезону Спортских игара младих (СИМ) у Србији имали су управо млади фудбалери и фудбалерке које очекују бројни квалификациони турнири у оквиру најмасовнијег европског турнира у малом фудбалу. Из године и године расту, померају лествицу у сваком смислу и оправдали су епитет највеће аматерске спортске манифестације у Европи.

„Заједно ћемо се радовати победама, бити мало тужни кад се изгуби, научити сва правила фер-плеја, али пре свега уживати у другарству и чињеници да стичемо пријатеље за цео живот и постајемо добри људи.

Најбољи ће, као и до сада, изборити пласман на државно финале, а шампиони ће представљати Србију на међународном финалу у Сплиту, где ће се такмичити и дружити са вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине. Велику захвалност дугујемо родитељима, људима из локалних самоуправа, нашим координаторима, спонзорима, они су наш „ветар у леђа”. И не заборавите: Игре су закон!”, истакла је Председница СИМ Србија Марија Михајловић најављујући први јубилеј ове спортске манифестације.

Удружење за спорт и рекреацију Спортске игре младих је у децембру 2017. примљено у чланство у Спортски савез Србије и у Савез за школски спорт Србије.

Маскота Спортских игара младих је мали лав Виктор. Лав је симбол победника, правде, снаге, поноса, храбрости и моћи. Боја лава представља топлину, жарке боје као асоцијација на лето када се Игре и одржавају. Лав шаље емоцију безбрижности, невиности, радости, среће са ставом победника.

Уз спортско витештво, фасцинантни су посвећеност и ерупција креативне енергије коју су нам млади спортисти даровали у Малом Зворнику.

Извори: Дунав осигурање Спортске игре младих Србија / Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина

📸   Мали Зворник инфо

Архива: Најава „Кока-Кола” купа

Da li ste spremni za izazove na „Koka-kola” kup fudbalskom turniru?

Share