Излечена пацијенткиња из Малог Зворника оболела од Ковида – 19! Двоје данас тестираних такође негативно на вирус Корона!

Излечена пацијенткиња из Малог Зворника оболела од Ковида – 19! Двоје данас тестираних такође негативно на вирус Корона!

Пацијенткиња из Малог Зворника, од, до сада, укупно две особе на територији ове општине оболеле од Ковида – 19, након поновљеног тестирања, негативна је на вирус Корона.

Према речима команданта Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник и председника општине Зорана Јевтића, од 15 контаката ове две особе, који су од суботе, 18. априла, у изолацији, њих шесторо у понедељак отићи ће на тестирање у Београд, а преосталих деветоро у уторак.

Он је навео да је од директорке Дома здравља у Малом Зворнику Валентине Ристић добио податак да су узорци који су данас узети за тестирање од двоје суграђана, који су били у контакту са особом са подручја друге општине, којој је потврђен позитиван налаз на вирус Корона, такође негативни, те да су и они били стављени у изолацију, до добијања резултата.

Уочи продуженог полицијског сата, председник општине Мали Зворник поручио је суграђанима којима је решењем санитарне инспекције одређена изолација да поштују наведену меру, а осталима да поштују полицијски сат и мере социјалног дистанцирања, уз напомену да још није време за опуштање, иако ће многе превентивне мере наредних дана бити ублажене.

Он је поново позвао суграђане који знају да су били у контакту са лицима која су позитивна на Корона вирус да се јаве Дому здравља Мали Зворник, Заводу за јавно здравље у Шапцу или Полицијској станици, ради организовања тестирања и стављања у режим изолације.

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Останите код куће, будите одговорни према себи и према другима.

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #Corona

#ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #Sačuvajživote

Фото: Интернет архива фотографија

Share