Спортски савез „Дрина” Мали Зворник: Издвајања за спортске клубове увећана за око 50 одсто

Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, члан Спортског савеза Србије, референтни је савез на територији општине Мали Зворник, задужен за координацију рада свих спортских клубова, финансирање клубова који током године конкуришу са адекватном пројектном документацијом, одобрава, подстиче и помаже његовим чланицама у свакој ситуацији када је неопходно његово ангажовање. Уочавају где су средства најпотребнија, а стимулишу и најуспешније спортске клубове.

У Малом Зворнику делује 18 спортских друштава, са око 1000 активних чланова. Општина Мали Зворник прати и подржава њихов рад, финансирајући на нивоу године трошкове редовних активности и посебних програма у спорту.

Издвајања из локалног буџета за спортске клубове и пројекте и програме у области спорта у протекле три године, у односу на ранији период, увећана су за око 50 одсто.

Локална самоуправа подржала је и формирање локалног Спортског савеза „Дрина”, који је основан како би бринуо о развоју спорта и потребама у овој области, те пружао неопходну подршку клубовима.

Александар Андрић (36), професор физичког васпитања и генерални секретар Спортског савеза „Дрина” Мали Зворник истакао је да је савез надлежан и одговоран за контролу спровођења спортског дела програма клубова за који су они конкурисали код оснивача.

Уочавају где су средства најпотребнија, а стимулишу и најуспешније спортске клубове. У њиховој надлежности је надзор да ли се утакмице одржавају према распореду, да ли се тренинзи организују у довољној мери, да ли су заступљени сви узрасти, доследно, према плану и на основу пројекта.

Евидентно је да је локални спортски савез вреднује све спортске успехе, а посебно су награђени и стимулисани ванредно добри резултати појединаца, те медаље и пласман на балканска, европска и светска првенства.

Намера општине је да у будућности побољша и уреди комплетну спортску инфраструктуру на својој територији.

Први и најважнији корак у том правцу била је израда Стратегије развоја спорта, која треба да допринесе планском уређењу у овој области.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић сматра да треба радити на пружању подршке постојећим и подстицању отварања и развоја нових клубова, јер је, како је истакао, спорт веома важан сегмент за живот заједнице.

„Улажући у спорт, уствари улажемо у младе и њихов правилан развој”, навео је Јевтић.

Фото: Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

 

Share