Хуманост ученика у општини Мали Зворник: Основци помажу другарици

У жељи да помогну својој другарици Анђели Јошић, ученици шестог разреда, њени другари из ОШ „Милош Гајић“ у Амајићу и издвојеним одељењима у Цулинама и Доњој Трешњици организовали су хуманитарну акцију како би прикупили новац за њено лечење. Ђаци из Доње Трешњице су куцајући на врата својих комшија успели да прикупе 18.600 динара једнократне помоћи, али у плану имају да током Дечје недеље, и касније, организују две нове акције. У свему су их подржали колектив школе, учитељи и родитељи.

,,Деца су ишла од врата до врата, а њихову жељу да покажу какви су људи мештани су  подржали у складу са својим могућностима“, каже Предраг Спасојевић, учитељ и један од покретача хуманитарне акције, додајући да ученица Анђела Јошић из Цулина има здравствених проблема и да њена породица за лекове месечно треба да издвоји око 30.000 динара.

Будући да ће лечење трајати најмање годину дана, непходно је да им се пружи помоћ. Учитељ Пеђа позива све који могу да се одазову и подрже ђаке, који ће у четвртак, 5. октобра приредити и хуманитарно-продајну изложбу у Доњој Трешњици и у Малом Зворнику.

,,Штанд у Доњој Трешњици уредиће деца, учитељица Милена Матовић, васпитачица Милка Сикрић и помоћна радница Љубинка Бојић. Општина је обезбедила штанд на аутобуској станици у Малом Зворнику, а деца ће продавати играчке које су донела, разгледнице, украсне и друге употребне предмете које су сама направила као и школски прибор. Почетак је у девет сати, а следећу акцију планирамо већ за 22. октобар, када ћемо организовати хуманитарну шетњу у којој ће учествовати планинари и сви други грађани који се окупе на старту испред зграде општинске управе. Износ котизације за ову шетњу је добровољан“, додаје учитељ.

Извор: Лозничке Новости

Новинар: Слободан Пајић

Архива фотографија: Мали Зворник Инфо

Корисни линк: Основна школа ,,Милош Гајић“ Амајић

Share