Хуманитарни базар: За Гаврилову победу

Чланице „Удружења жена Малог Зворника”, у петак 26. марта, испред платоа Библиотеке „17. септембар”, својом организацијом и учешћем на хуманитарном базару за Гаврила Ђурђевића, шестомесечног дечака из Крагујевца који болује од спиналне мишићне атрофије типа 1, ретке и прогресивне неуромишићне болести, сакупиле су значајан износ новца за Гаврилово лечење.

Суорганизатори, „Удружење жена Малог Зворника”, Библиотека „17. септембар” и „Удружење грађана Мина и Андреј” су, уз разумевање, подршку и ангажовање суграђана, за Гаврилову победу прикупили 400 евра, у динарској противредности.

Мали Гаврило се тренутно налази у болници у Тиршовој, где користи НИВ апарат који му олакшава дисање, неинвазивну механичку вентилацију са маском. Да би се излечио, Гаврило треба да прими терапију пре него што буде тежак 12 килограма, а у питању је лек који кошта два и по милиона евра.

Ако сте пропустили да учествујете на хуманитарном базару у Малом Зворнику, увек можете дати свој допринос слањем СМС 973 – на број 3030. Након послате поруке примићете СМС којим ће Хуманитарна фондација „Буди хуман” потврдити донацију. Надамо се да ће сви који су у прилици помоћи и шестомесечном Гаврилу да победи ову болест.

Фото: Удружење жена Малог Зворника / Мали Зворник инфо

Извори: Удружење жена Малог Зворника / РТС / Хуманитарна фондација Буди хуман

Д.В.К.

Share