Година изазова: Женски одбојкашки клуб Мали Зворник у Другој лиги Србије – група Центар

Ове сезоне Женски одбојкашки клуб (ЖОК) „Мали Зворниктакмичи се млађом селекцијом у Регионалној лиги, где очекујемо значајније успехе на Првенству Србије за пионирке и сениорском селекцијом у Другој лиги Србије – група Центар, донедавно тешко достижном изазову, па и незамисливом споју екипа из друштва најбољих женских клубова Србије.

Женски одбојкашки клуб Мали Зворник победом и високим пласманом, на четвртом месту, окончао је прошлу сезону у Другој лиги Србије – група Центар. Сениорке су потврдиле своје умеће, до сада стечено знање и савладане вештине, а спортска срећа била је на страни наших одбојкашица у околностима које нису зависиле само од њиховог учинка.

Пласман у врху табеле био је предуслов за опстанак у лиги, због промена у организацији лигашког такмичења и укидања Прве Б лиге.

Остваривши 14 победа и осам пораза, наше одбојкашице освојиле су 41 бод, уз сет разлику од 47:35 (+12).

Поред ЖОК „Лазаревац” који се, као неоспорно најуспешнији, сплетом околности пласирао у Прву лигу Србије, наши стари ривали су најбоље пласиране екипе Друге лиге – Центар у протеклој сезони: „Шумадија” – Аранђеловац и „Рибница” – Мионица и „Млади Радник” – Пожаревац.

По укидању Прве Б лиге, ЖОК „ТЕНТ 2” (Термоелектрана Никола Тесла) Обреновац, „Смеч 5” – Крагујевац, „Стерија” – Нови Београд, „Дунав” – Београд и „Раднички” – Крагујевац су екипе које су распоређене у Другу лигу – Центар, а као претпоследња и последња екипа на табели Прве лиге Србије, „Црно беле 011” – Београд и „Спартак” – Љиг су сада оснажиле Другу лигу – Центар. Придружио им се и ЖОК „Црњански” – Београд, првопласирани клуб Регионалне лиге Београд.

Конкуренција не дозвољава ни опуштање, ни предах, а наше сениорке се суочавају са сменом генерација и пресудном чињеницом да су у друштву екипа из много већих градова и општина које се годинама такмиче у три најјаче одбојкашке лиге, те им ни финансирање не представља отежавајућу околност. Наш клуб је останком у овом рангу такмичења већ заслужио признање, десеткован одласком матуранткиња које су сада на факултетима. Сениорке играју у пуном саставу на домаћем терену, а у гостима се млађој генерацији одбојкашица пружа изванредна прилика да стекну искуство и прекале се у окршајима са квалитетним клубовима, до јуче из три лиге.

У првом (I) колу овогодишњег надметања, сениорке су 16. октобра у спортској сали Средње школе у Малом Зворнику угостиле „Раднички” – Крагујевац. Гошће су биле успешније, победивши резултатом 3:1 (11:25, 19:25, 25:20, 19:25).

Друго (II) коло наше одбојкашице одиграле су у Аранђеловцу, где је ЖОК „Шумадија” победом од 3:0 (25:14, 25:14, 25:17) потврдио пласман и све своје квалитете из прошле сезоне.

Тренутно смо на 10. месту табеле Друге лиге – Центар, а ЖОК „Црњански” – Београд истакао се као првопласирани тим након две победе и освојених 6 бодова.

Наредну утакмицу трећег (III) кола сениорке играју у Малом Зворнику. Овом приликом позивају све верне навијаче да их традиционално бодре у недељу, 30. октобра. Противник им је добро позната екипа ЖОК „Рибница” из Мионице.

Четврто (IV) коло Друге одбојкашке лиге Центар одиграће се у спортском комплексу „Визура спорт” на Новом Београду, а првотимке ЖОК „Мали Зворникˮ угостиће екипа „Стерија”.

Првенство у Другој лиги – Центар уобичајено се одржава од октобра до априла. Зоран Грбић, професор физичког васпитања, тренер је обе селекције наших одбојкашких екипа, сениорки и пионирки.

Одбојкашице Малог Зворника су се, после четири сезоне одсуства, 2021. године тријумфално вратиле у ранг друголигашких такмичења. Након 18 кола такмичења, биле су првопласирана екипа регионалне Мачванско – Колубарске лиге, у сезони 2020/2021, са 42 бода из 15 утакмица, остварених 14 победа и забележеним једним јединим поразом од 3:2 у 13. колу такмичења.

Извори: Мали Зворник инфо / Одбојкашки клуб Мали Зворник / СрбијаСпорт

Фото: Архива ЖОК Мали Зворник 🏐

Мали Зворник инфо / Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

Share