Фудбалски клуб Гранит током јесење полусезоне остварио пласман на 14. место табеле Општинске лиге Лозница

Одиграно је последње коло јесењег дела првенства у Општинској лиги Лозница:

Фудбалски клуб Гранит (Радаљ) 1 : 3 Фудбалски клуб Борац (Козјак), недеља 4. децембар.

Гранит, наш једини представник у Општинској лиги Лозница, је у последња три кола полусезоне пружио нешто бољу игру, без обзира на пораз у XV колу, од тренутно најбољег тима.

Првопласирана екипа Општинске лиге Лозница остаје, током зимског предаха, Фудбалски клуб Борац из Козјака, са 13 победа и једним поразом, а једна утакмица резултирала је нерешеним резултатом. Освојили су 40 бодова, уз изузетно повољну гол разлику 68:13 (+55).

Последњи на табели су првотимци Фудбалског клуба Младост (Лозница). Први и једини бод су освојили управо у сусрету  са Гранитом, након резултата 0:0 у утакмици XIII кола. Младост је поражена у 14 сусрета, без иједне победе, а гол разлика им је 6:57 (-51).

Досадашњи биланс Фудбалског клуба Гранит је 10 бодова, након три победе на домаћем терену, првог ремија претпрошле седмице и 11 претрпљених пораза, уз неповољну гол разлику од 16:53 (-37). Екипе пласиране од 10. до 13. места оствариле су значајан помак, недостижан за Гранит у јесењем делу првенства и наша реалност је 14. позиција на табели.

Након учинка у октобру и новембру, било је нереално очекивати да ће наш клуб најбољу игру пружити у финишу полусезоне, али верни навијачи су били доследни у оданости и очекивањима, све до сусрета са првопласираним Борцем из Козјака, у последњем колу јесењег дела првенства.

Ипак, 10 освојених бодова је добра стартна основа за наставак борбе у пролећном делу првенства, бољи учинак и напредак ка средини табеле.

Гранит је у протеклој сезони од XIII кола био пласиран на 11. месту табеле и до краја првенства освојили су 16 бодова, остваривши учинак од четири победе, четири нерешена резултата и 18 пораза. Гол разлика је била 32:70 (-38).

Фудбалски клуб Гранит Радаљ такмичио се од 2009. до 2012. у Међуопштинској лиги Јадар, где је најбољи остварени пласман било шесто место, у јулу 2010. године. Протеклих десет година опстаје у доњој половини табеле Општинске лиге Лозница, а до данас је био најуспешнији, на четвртом месту, у сезони 2015/2016.

Извори: SrbijaSport.net / Мали Зворник инфо / Фудбалски савез града Лознице

Фото: Архива – ФК Гранит / Интернет 

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share