Формиран Штаб за сузбијање ирегуларних миграција у Малом Зворнику

„Припадници Министарства унутрашњих послова присутни су и спроводиће контроле и предузимати мере на територији Малог Зворника, Љубовије, Лознице и Бање Ковиљаче све докле се канали кријумчарења људи и ирегуларних миграција не пресеку”, изјавио је у среду, Бранислав Шалипуревић, руководилац Штаба за сузбијање ирегуларних миграција у Малом Зворнику.

Шалипуревић је објаснио да је штаб у Малом Зворнику формиран по наређењу министра  унутрашњих послова Братислава Гашића и да су одмах по формирању предузете појачане активности на сузбијању ирегуларних миграција.

„Уверени смо да ће појачано присуство и видљивост припадника Министарства унутрашњих послова допринети укупном осећају безбедности грађана и њихове имовине на овом простору”, казао је Шалипуревић.

Истакао је да је, од формирања штаба, 29. јануара ове  године, обављена контрола 93 возила, 166 лица, и да је откривено 107 ирегуларних мигранта, који незаконито бораве на овом подручју, од којих су 82 даље смештена у прихватне центре, који су у надлежности Комесаријата за избеглице и миграције.

Нагласио је да је против једне особе поднета кривична пријава због кривичног дела у вези са опојним дрогама, а да је против 15 лица, страних држављана, приведене надлежном суду за прекршаје због кршења Закона о странцима и Закона о оружју и муницији, јер су код њих пронађени ножеви.

Истакао је да су штабови, који су претходно формирани у Суботици, Прешеву, Димитровграду дали изузетне резултате и да је новоформирани штаб у Малом Зворнику наставак опсежне акције на сузбијању ирегуларних миграција на територији Србије.

„Докле год постоје руте и канали за ирегуларне миграције на овом простору, као и жалбе грађана да ирегуларни мигранти повређују њихову имовину и ноћу се крећу у близини насељених места чим им стварају осећај неспокоја, припадници Министарства унутрашњих послова биће присутни и предузимати све мере у складу са законом, како би се канали за илегално кријумчарење миграната сузбили и грађани осећали безбедно”, казао је Шалипуревић.

💻 Извор: Министарство унутрашњих послова Републике Србије

📸 Фото: Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Share