Обновљен возни парк Полицијске станице у Малом Зворнику

Два нова патролна возила ,,Шкода Рапид“ у возном парку Полицијске станице у Малом Зворнику

Министарство унутрашњих послова добило је 710 нових аутомобила који су 16. септембра предати на коришћење полицијским управама и полицијским станицама у Србији, а возни парк ће до краја године бити богатији за хиљаду возила. Патролна возила намењена су полицији опште надлежности и саобраћајној полицији, али су она само први контигент аутомобила који су набављени.

Саобраћајна полиција је добила возила са већим пртљажником за опрему, радаре и слично, што до сада нису имали, а у наредном периоду ће бити обезбеђене нове марице, патролни мотоцикли, нова ватрогасна и теренска возила.

Крајем јуна, Полицијска станица у Малом Зворнику добила је ново путничко возило „шкода рапид“, које је купљено новцем из општинске касе, прикупљеним од наплате новчаних казни. Буџет од наплате казни за саобраћајне прекршаје у Малом Зворнику на месечном нивоу износи око 300 000 динара. Тако прикупљен новац, у износу од 30 одсто уплаћује се у општински, а 70 одсто у републички буџет. “Шкода Рапид” за полицију у Малом Зворнику изабрана је због одговарајућих техничких карактеристика возила, мале потрошње горива, функционалности и цене.

Фото архива: Општинска управа општине Мали Зворник

Возни парк Полицијске управе у Шапцу богатији је за нове аутомобиле, који су већ распоређени по полицијским станицама на подручју Мачванског округа. Нова патролна возила и стручно усавршавање припадника полиције побољшаће рад службе и допринети већој безбедности грађана.

Видео запис: РТВ ШАБАЦ

Начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић:

 

Корисни линк: Полицијским управама на територији Републике Србије 710 нових патролних возила

Насловна фотографија: Бојан Гошњић

Новинар сарадник: Далибор Крстић

 

Share