Државни секретар др Ненад Иванишевић: Мали Зворник сарадњом оправдао подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Током једнодневног боравка у средњем Подрињу и Азбуковици, општину Мали Зворник посетио је др Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у пратњи Добросава Марића, директора филијале Националне службе за запошљавање за град Београд.

Приликом посете локалној самоуправи у Малом Зворнику, др Ненад Иванишевић се упознао са челницима општине Мали Зворник и запосленима у Центру за социјални рад.

Председник Општине Мали Зворник Зоран Јевтић, председник Скупштине општине Радован Тадић, директорица Центра за социјални рад у Малом Зворнику Биљана Којић и секретар Црвеног крста Мали Зворник Драган Николић изразили су спремност за наставак пуне сарадње које ће бити у интересу решавања или ублажавања проблема корисника програма социјалне заштите

Државни секретар је предочио челницима локалне самоуправе значај сарадње са ресорним министарством, изразивши задовољство пуном подршком општине Мали Зворник и спремношћу да учествује у припремама за израду пројеката којима ће представити своје идеје и конкурисати за доделу средстава из ЕУ фондова по расписивању јавног позива од стране Европске комисије.

Добијена су начелна обећања да ће се простор Центра за социјални рад проширити, првенствено ради потреба корисника свих социјално угрожених категорија, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је путем Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити већ помогло општину Мали Зворник у износу од 1 000 000 динара, односно 600 000 динара Центру за социјални рад за осавремењавање и проширење како би имало све неопходне предуслове за пружање услуга суграђанима, за ефикасније решавања проблема корисника социјалне заштите.

Фондови Европске уније у области запошљавања и социјалне политике – EaSI програм, шанса су за запошљавање на локалном нивоу, истакао је Иванишевић. Србија је крајем августа 2015. године потписала уговор о приступању Програму ЕУ за запошљавање и социјалне иновације – EaSI.

Програм за запошљавање и социјалне иновације (Employment and Social innovation Programme EaSI) заједно са средствима из Европског социјалног фонда (ESF) и Европског фонда за прилагођавање глобализацији (EGF), обликује међусобно повезан скуп ЕУ програма за промоцију запошљавања, социјалне заштите и социјалне инклузије, као и радних услова у периоду 2014–2020.

Извори: Мали Зворник Инфоeu-projekti.rs/

Тонски прилог: Мали Зворник Инфо

Фото: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић
Уредница: Љиљана Ристановић

Share