Мали Зворник спреман за нову инвестицију: Отварање погона за производњу столарије

У Малом Зворнику у изгледу отварање фабрике за производњу PVC и алуминијумске столарије

Турска компанија „Yavuz“, у власништву турског привредника Мустафе Јавуза, која се у Србији и Босни и Херцеговини бави производњом PVC, алуминијумске и дрвене столарије, заинтересована је за пресељење производног погона из Нових Бановаца у Мали Зворник. Тим поводом, делегација руководства општине, у којој су били председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, председник Скупштине општине Радован Тадић, привредник и одборник Драган Савић, посетила је јуче фабрику ове фирме у Брчком (БиХ) и обишла њена производна постројења.

Овом приликом, челници малозворничке општине са представницима компаније „Yavuz“ разговарали су о могућностима и условима за реализацију предложене пословне идеје.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, намера фирме „Yavuz“, која у Босни и Херцеговини запошљава око 400 радника у 15 погона, јесте да своја постројења и опрему из Нових Бановаца, код Београда, пресели у халу у Брасини, на период од 10 година, и ангажује раднике са подручја Малог Зворника.

С обзиром да у разговорима са потенцијалним инвеститором нису уочене препреке за планирани посао, Јевтић каже да ће Општина Мали Зворник ускоро објавити оглас за давање у закуп хале у Брасини, на који могу да се јаве и друге заинтересоване компаније, те да ће простор бити издат оном ко понуди најбоље услове.

Он је истакао да хала у Брасини, некадашња „Кончара“, која је сада у власништву Општине Мали Зворник, стоји неискоришћена и да је интерес свих да што пре буде издата и стављена у функцију.

Општина је овај пословни простор недавно у потпуности реновирала, а ради његове заштите и очувања увела двадесетчетворочасовни видео надзор. Објекат са земљиштем на којем се налази заузима површину од око 1700 м2 и погодан је за организовање различитих производних делатности.

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Новинар: Љиљана Ристановић

Корисни линк: Компанија ,,Yavuz“

 

Share