Дечја недеља: Спортски савез Дрина обрадовао кишобранима ђаке прваке

Традиционална манифестација „Дечја недељаˮ, која је обележена протекле седмице, од 5. до 11. октобра, у читавој Србији под слоганом „Подељена срећа два пута је већаˮ, славила је право деце да уживају у детињству и младости и то је, такође, била прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности.

Сваки дан током Дечје недеље био је посвећен различитим активностима, спортским, образовним, а деца су учила и о значају заштите животне, социјалној инклузији…

Ове године је била и у знаку међугенерацијске солидарности и пријатељства, које су у време кризе изазване пандемијом корона вируса важније више него икада раније.

„Права срећа су наши ђаци прваци, па смо одлучили да им поделимо кишобранчиће, да им не кисну паметне главице. Поздрав за све клинце, њихове директоре и учитеље из Малог Зворника, Радаља, Доње Борине, Брасине, Велике Реке, Цулина, Амајића и Доње Трешњицеˮ, порука је Александра Андрића, генералног секретара Спортског савеза Дрина.

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас веома је дуга, а на иницијативу организације Пријатељи деце Србије, сада већ вишедеценијског актера ове манифестације, дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци
Манифестација Дечја недеља се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Фото: Спортски савез Дрина

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share