Дан општине: Одржан традиционални међународни риболовни Куп Малог Зворника за сениоре

Поводом Дана општине Мали Зворник, 17.септембра, Клуб спортских риболоваца (КСР) „Дринско језеро” организовао је XXIV Куп Малог Зворника за сениоре, такмичење у лову рибе удицом на пловак, на добро познатој стази крај Дрине.

Врсне риболовце, у такмичарском изазову, нису омеле ни крајње неповољне временске прилике, местимично са обилним пљусковкима.

Првопласирана екипа је СРУ „Дрина” Братунац, са 8.205 грам-поена. Другопласирана је екипа ОСР „Младица” Бајина Башта, са 7985 грам-поена, а треће место припало је ООСР „Скрапеж” из Косјерића, са 7.640 грам-поена.

Секторски прваци су Велимир Стефановић, члан УСР „Смуђ” из Гибарца (I сектор), са уловом од 4075 грам-поена; Адриен Акинин, УСР „Пистранг” Бечеј (II сектор), са 3.600 грам-поена и Небојша Новаковић – КСР „Дринско језероˮ Мали Зворник (III сектор), са 2.870 грам-поена.

Награде су уручене и такмичарима који су освојили друго и треће место у секторима, у појединачном пласману.

Најуспешнији награђени риболовац – приморац је Саша Стојановић, члан КСР „Игало” из Црне Горе.

Позиву за учешће на Купу Малог Зворника одазвало се 36 такмичара из Словеније, Црне горе, Босне и Херцеговине и Србије, односно 12 екипа сениора. Судијски тим чинило је пет чланова.

Подсећамо, по завршетку XX Купа Малог Зворника, 19. септембра 2015. године потписана је повеља о братимљењу КСР „Дринско језеро” и КСР „Игало”.

Фото галерија: Мали Зворник инфо / КСР Дринско језеро 

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Share