Уручене награде најуспешнијим ученицима са подручја општине Мали Зворник

Носиоцима дипломе „Вук Караџић”, ученицима генерације, ђацима који су постигли успех на републичким такмичењима и наставницима који су допринели њиховом успеху, општина Мали Зворник у среду, 14. септембра, приредила је традиционални пријем у сали Скупштине општине и уручење награда за остварене резултате.

Награђено је укупно 17 ученика и двоје наставника, међу којима 16 ученика основних школа и ученик Средње школе са подручја малозворничке општине.

Као награду за остварени успех, они су овом приликом од општине добили књиге и новчане износе од по 15.000 динара и 20.000 динара.

Награде ученицима и наставницима уручили су заменик председника општине Мали Зворник, Милисав Деспотовић и заменик начелника Општинске управе, Бранко Илић.

Они су честитали ученицима на оствареним резултатима и пожелели им успех у даљем школовању.

Честитке на име успеха ученика они су овом приликом упутили и њиховим менторима и родитељима.

Највише награђених ученика је у Основној школи „Бранко Радичевић” у Малом Зворнику, где су од шест носилаца Вукове дипломе двоје понели и звање ученика генерације, а једна ученица ове школе је награђена за освојено друго место на републичком такмичењу из „Књижевне олимпијаде”.

Према броју награђених, следећа је Основна школа „Браћа Рибар” из Доње Борине, где је  међу петоро награђених ученика, један ђак генерације и један ученик који је освојио треће место на републичком такмичењу из српског језика.

У Основној школи „Стеван Филиповић” у Радаљу награђена су два ученика, од којих је један понео титулу ученика генерације.

У Основној школи „Никола Тесла” у Великој Реци награђен је ученик генерације, док је у Основној школи „Милош Гајић” у Амајићу и Средњој школи у Малом Зворнику награђен по један носилац дипломе „Вук Караџић”, који су такође проглашени и ученицима генерације.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share