Чланови Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник апеловали на грађане да се заштите имунизацијом против заразне болести COVID-19

Због пораста броја оболелих и преминулих од заразне болести Ковид – 19 у општини Мали Зворник, чланови општинског Штаба за ванредне ситуације на седници у понедељак, 22. новембра, упутили су апел грађанима да се вакцинишу против коронавируса и заштите се од могућег тешког облика инфекције и смртног исхода.

Препорука грађанима да на пункту за вакцинацију у сали Средње школе у Малом Зворнику приме неку од шест (6) понуђених врста вакцина усвојена је након анализе актуелне епидемијске ситуације у општини, при чему је констатовано да су међу зараженим пацијентима, регистрованим у малозворничкој Ковид амбуланти, претежно невакцинисани, те да они чине око 70 посто укупног броја новооболелих.

Директорка Дома здравља, Валентина Ристић, рекла је да је у последњих четири до пет недеља у општини Мали Зворник регистрован раст броја оболелих од заразне болести Ковид – 19. Тренутно је укупно 121 лице на подручју општине позитивно на коронавирус. У протеклих седам дана регистровано је 46 новооболелих, од 98 тестираних, при чему је укупно прегледано 189 пацијената.

Ристић је навела да вакцинација у Малом Зворнику протиче без тешкоћа и да је одзив пацијената добар. Она је истакла да је обезбеђено шест врста вакцине против коронавируса, међу којима однедавно и вакцина „Модерна”, као и вакцина „Спутњик”, произведена на Институту „Торлак” у Србији.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације у Малом Зворнику и председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да је у последње време међу оболелима све више деце и да је неопходно појачати мере превенције најмлађих од инфекције коронавирусом.

Он је и овом приликом позвао суграђане да поступе одговорно, приме вакцину и заштите себе и своје најмилије, подсетивши да је и сам пре неколико дана примио трећу дозу вакцине „Астра Зенека”, те да је почетком текуће године прележао Ковид – 19 и да је тада постао свестан опасности и ризика којем су изложени невакцинисани пацијенти.

Начелник Полицијске станице у Малом Зворник, Раденко Петровић, изнео је податак да је тренутно 160 лица на подручју општине на самоизолацији због инфекције коронавирусом, те да припадници полиције уредно контролишу поседовање Ковид пропусница код лица у угоститељским објектима после 20 часова.

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник у понедељак донет је закључак којим се задужују председници месних заједница на територији општине Мали Зворник да Штабу одмах доставе податке о лицима са посебним потребама и старачким домаћинствима којима би у наступајућем зимском периоду, услед ниских температура и високог снега, требало допремити лекове и најнеопходније потрепштине.

Субјекти од посебног значаја за заштиту и спашавање са територије општине Мали Зворник задужени су да Штабу за ванредне ситуације доставе податке о спремности за наступајући зимски период.

Од Општинске управе општине Мали Зворник затражено је да у року од три дана распише јавну набавку одела и опреме за Јединицу цивилне заштите опште намене општине Мали Зворник.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима. Вакциниши се – важно је!

#Ковид19 #КоронаВирус #Корона #СачувајЖивоте #БудимоОдговорни #СачувајмоЗдравље #ВакцинишиСе

Препорука за вакцинацију, бр. 820-48/1 од 22.11.2021. године

Закључак председницима месних заједница, бр. 820-48/2 од 22.11.2021. године

Закључак за субјекте од посебног значаја за заштиту и спашавање са територије општине Мали Зворник, бр. 820-48/3 од 22.11.2021. године

Закључак за Општинску управу општине Мали Зворник, бр. 820-48/4 од 22.11.2021. године.

 

 

Share