Брже пруге и у Малом Зворнику

Реконструкцијом деонице пруге од Доње Борине до железничке станице „Зворник“ у Малом Зворнику у дужини од 3.550 метара, повећано је осовинско оптерећење са 16 на 20 тона по осовини, а знатно је повећана и брзина возова. Уместо досадашњег техничког ограничења на 10 km/h убудуће ће се возови моћи кретати и до 50 km/h. Вредност извршених радова, које је су у потпуности извеле фирме железнице Србије, износи око 17 милиона динара.
Реконструкција је подразумевала замену око 7 км дотрајалих шина, 5.000 дрвених прагова, као и насипање више од 3.000 кубика камена туцаника.
Како најављују из предузећа „Инфраструктура железнице Србије“ у скорије време би требало да се изврши и реконструкција пруге на деоницама од Лознице до Горње Ковиљаче као и од Петловаче до Лешнице. По окончању реконструкције ових деоница цела пруга Рума – Шабац – Зворник биће прилагођена брзини до 50 km/h, што је од виталног значаја за промет роба, али и предуслов за евентуално увођење путничког саобраћаја.
Путнички саобраћај у општини Мали Зворник је прекинут у септембру 2004. године, до када је саобраћао шинобус на релацији Мали Зворник – Рума.

Погледајте прилог колега са телевизије Лотел из Лознице:

 

Уредник: Далибор Крстић

Новинар: Драга Прокопић

Фото: Мали Зворник Инфо

Share