Александар Кикановић трасирао стазе за будући брдски маратон

Изузетан спортиста, познат као велики хуманитарац и учесник многих маратона, Александар Кикан Кикановић истрчао је протеклог викенда деоницу између Крупња и Малог Зворника, преко Столица и Шарене букве, у укупној дужини од 32 километра, како би што боље трасирао стазе за будућу брдску трку, која је у плану почетком наредне године.

„Циљ је промоција трчања, здравог начина живота и спорта уопште. У договору са представницима општина Крупањ и Мали Зворник, у плану је организација брдског маратона на поменутој локацијиˮ, казао је генерални секретар Спортског савеза „Дрина” Александар Андрић.

Ултрамаратонац и хуманитарац из Лознице, запослио се у септембру као промотер спорта општине Крупањ. Он треба да промовише спортске капацитете општине која је и пре била позната као средина која велику пажњу посвећује улагању у спорт и спортске објекте и место у које су многе екипе долазиле на припреме.

Велики хуманиста, Кикановић је последњих година претрчао око 4000 километара да би скренуо пажњу на болесну децу и прикупио новац за њихово лечење. За болесну децу трчао је по киши, снегу, мразу и тропским врућинама, не обазирући се на дужину дестинације. Са истим циљем и великим срцем трчао је 40 километара до Ваљева, 918 километара до Хиландара, затим до Острога, а прошле године у јеку пандемије коронавируса до Русије.

Извори: Спортски савез Дрина / Мали Зворник инфо / Телеграф / Лозничке новости
Фото: Спортски савез Дрина / Приватна архива
Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share