Акција ,,Спортом против насиља“ у Малом Зворнику

Акција ,,Спортом против насиља” организована у Основној школи ,,Бранко Радичевић“

Акција ,,Спортом против насиља”, у организацији НИС-а, Тениског савеза Србије (ТСС), Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, наставља да шири спортски дух и здрав начин живота. Овај пут, у петак, 8. априла, тениски караван посетио је децу Основне школе „Бранко Радичевић” у Малом Зворнику.

На едукативан, здрав и забаван начин школарци су уз помоћ опреме прилагођене њиховом узрасту на лак и брз начин савладали основне тениске кораке. Свим ученицима пружена је могућност да се упознају са основним вештинама белог спорта током једног школског часа, уче се витештву, лепом понашању и самодисциплини. Школе које су подржале ову акцију већ располажу простором који је довољан за прве кораке тениса. Организатори су Основној школи ,,Бранко Радичевић“ уручили око 100 лоптица. Четири пута су лакше од професионалних и идеалне за тренинг почетника.

,,И Новак Ђоковић је овако почео, није тренирао на правом тениском терену, морао је да буде одговарајућег узраста. Школа ће бити довољно опремљена да можете себе унапређивати“, истакао је инструктор Драган Илић у обраћању ученицима првог разреда ОШ ,,Бранко Радичевић“.

Циљ ове акције је развијање и неговање културе ненасиља, здравих стилова живота, као и популаризација спорта. Спорт остаје најбоља алтернатива насиљу, будући да се ту промовишу највеће вредности, као што су фер плеј, саосећање и поштовање других.

Компанија НИС се на овај начин активно укључила, као вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а у промоцији здравог живота и анимирање младих талената у оквиру корпоративне стратегије ,,Будућност на делу”.

У школској 2014/15 години акција “Спортом против насиља” обишла је 31 град Србије у којој је учествовало око 20 000 деце, а наставиће да обилази градове широм наше земље све до децембра 2016.

Извори: Неда Милетић, портпаролка Тениског савеза Србије / Мали Зворник Инфо

Уредник: Далибор Крстић

Фото галерија: Мали Зворник Инфо / Тениски савез Србије

Share