У Малом Зворнику у току подела општинских субвенција пољопривредницима

До краја текуће године општина Мали Зворник доделиће 16 милиона динара на име субвенција у пољопривреди, за суфинансирање набавке опреме, машина и алата.

Након спроведеног конкурса за доделу наведених подстицаја, у току је потписивање уговора са пољопривредницима о коришћењу општинских субвенција.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, локална самоуправа у Малом Зворнику кроз субвенције у пољопривреди подржаће набавку опреме у различитим секторима пољопривредне производње, као и у области пчеларства и бављења сеоским туризмом.

Он је навео да се износ у буџету за ову намену у 2019. години није мењао у односу на прошлу годину и да је на име субвенција за пољопривреднике опредељено 16 милиона динара.

Набављену опрему, која треба да унапреди пољопривредну производњу и олакша рад овој области, општина суфинансира у износу од 60 до 70 посто вредности купљене робе, а повраћај средства врши на основу приложених рачуна.

Најнижи предвиђени износ накнаде је 200.000 динара, а највиши 800.000 динара.

Надокнада трошкова за набављену опрему, машине и алате могућа је само за куповину обављену у периоду од 01. јануара до 31. октобра 2019. године.

Јевтић је додао да ће након новембарске исплате субвенција пољопривредницима, у оквиру предвиђеног износа, до краја текуће године бити реализована још једна подела ових средстава.

Осим субвенција пољопривредницима општина Мали Зворник додељује и кредитна средства, за шта је конкурс још актуелан и биће отворен до краја новембра.

Љиљана Ристановић

Share